R. Žakaitienė premjero Gedimino Kirkilo vasario pabaigoje pasirašytu potvarkiu išleista kasmetinių atostogų nuo kovo 17 d. iki kovo 21 d. imtinai.

Švietimo ir mokslo ministerijos atstovai DELFI teigė nežiną, kur šiuo metu yra ministrė, tačiau patvirtino, kad ji atostogauja ir grįš į darbą kovo 26 d.

Su R.Žakaitiene DELFI penktadienį telefonu susisiekti nepavyko.

Ministrė taip pat yra ir Seimo narė. Šią savaitę vykusiuose Seimo posėdžiuose ji nedalyvavo.

A.Salamakinas: R.Žakaitienė padarė politinę klaidą

„Manau, kad tai yra nemoralu. Nes jei yra tavo sistema, kurią kuruoji, jei joje yra problemos paprastai tu solidarizuojiesi su savo sistemos problemomis, ieškai sprendimo būdų ir tam ir atstovauji tiems žmonėms. Tai tokia ministrės pozicija rodo, kad ji tiesiog neserga už šią sistemą ir už tuos žmones, kurie yra šioje sistemoje“,- sakė opozicinės konservatorių frakcijos seniūnė Irena Degutienė.

Seimo valdančiųjų socialdemokratų frakcijos narys Algimantas Salamakinas teigė pats šią savaitę domėjęsis, kur yra išvykusi ministrė ir teigė, kad jam buvo paaiškinta, jog ministrė – komandiruotėje.

A. Salamakino nuomone, šiuo metu daugelio darbų įkarštyje pasiėmusi atostogų ministrė R. Žakaitienė padarė politinę klaidą.

„Aš ministrės vietoje tikrai nevažiuočiau, nes ir pats, net kai nebuvo posėdžių, praktiškai niekur nevažiavau, nes yra labai daug problemų ir mano kuruojamose srityse ir kitur. Galvočiau, kad tai yra politinė klaida. Reikia susilaikyti nuo tokių dalykų, nes ministrės žodis svarbus. Nors, aišku, gal žmogus pervargo, tačiau poilsiui gal reikėjo pasirinkti kitą laiką. Toks jau mūsų, politikų, likimas - pirmiausia darbas, po to poilsis“,- sakė A. Salamakinas.

Vienas socialdemokratų partijos vadovų Seimo pirmininko pavaduotojas Česlovas Juršėnas DELFI penktadienį teigė apie ministrės atostogas nieko nežinąs.

„Jei iš tikro yra taip, kaip sakote - čia ministrės reikalas. Jai reikia šiek tiek atsipūsti ir paskui priiminėti sprendimus su Vyriausybe. Nes atitinkami pokalbiai vyksta ir po švenčių, reikia manyti, bus priimti ir atitinkami sprendimai“, - sakė Č. Juršėnas.