Seniūnė nieko nežino

Garliavos seniūnė Adelė Echodienė tikino, kad susidomėjusių bažnyčia buvo ir "kažkas" ieškojo bažnyčios savininkų.

"Prieš mėnesį kažkas domėjosi bažnyčia. Tačiau susipažinus su paveldo reikalavimais viskas sustojo. Tai yra paveldinis objektas ir vietoj bažnyčios nelabai ką ten galima padaryti, nes reikia išlaikyti reikalavimus. Seniūnija informacijos, kad bažnyčia gali tapti naktiniu klubu, neturi", - DELFI sakė A. Echodienė.

Garliavos seniūnė bei buvusi Kauno vicemerė A. Echodienė negalėjo tiksliai atsakyti, kaip bažnyčia atsidūrė verslininkų rankose.

„Bažnyčia privatizuota kažkada seniai, pačioje privatizavimo procesų pradžioje. Ko gero, evangelikams liuteronams buvo atstatytos nuosavybės teisės ir jie bažnyčią pardavė. Greičiausiai taip ir buvo", - sakė A. Echodienė.

Tačiau paaiškėjo, kad Garliavos seniūnės žinios nėra visai tikslios.

Verslininkai kuria ambicingus planus

Garliavos seniūnijos vadovams nieko nežinant verslininkai jau spėjo susitvarkyti visus reikiamus dokumentus ir jau kuria ambicingus bažnyčios atgaivinimo planus. Tiesa, su religija verslininkų planai nieko bendro neturi.

„Aš objektą gavau kaip sandėlį, bet pamaniau, kad iš jo galima padaryti daugiau. Susitikęs su savininke išsiaiškinau visas sąlygas. Aš pagalvojau, kam man pardavinėti ar nuomoti patalpas kaip sandėlį, jei iš objekto galima padaryti kur kas daugiau", - DELFI sakė vienas iš projekto sumanytojų Mindaugas Kergė.

Pasak verslininko, jau yra parengtas bažnyčios rekonstrukcijos projektas bei gauti visi reikalingi dokumentai. Pagal visus reikalavimus sutvarkytas bažnyčios stogas.

„Pagal reikalavimus, negalima keisti pastato išorės, tačiau vidų galima rekonstruoti kaip panorėjus. Pastato paskirtis yra komercinė, todėl nebus pažeisti jokie reikalavimai", - tikino M. Kergė.

Pasak verslininko, projekto įgyvendinimas kainuos apie 1,2 mln. Lt ir šiuo metu ieškoma investuotojų.

„Šiuo metu ieškau žmonių, kurie susidomėtų projektu", - sakė M. Kergė.

Verslininkas teigė nieko blogo nematąs, kad bažnyčia virs naktiniu klubu.

„Londone yra panašus klubas, kuris nesiskundžia lankytojų stygiumi. Gal bus keletas nepatenkintų senyvo amžiaus žmonių, tačiau pagal dokumentus jokio pasipriešinimo negali būti, nes objektas yra komercinės paskirties", - teigė M. Kergė.