Piliečių santalkos nuomone, naujam ministrui pradėjus darbą sustiprėjo ne kova su pažeidėjais ir tais, kurie mano, jog turimi pinigai leidžia nepaisyti Lietuvos įstatymų, bet puolimas prieš aplinkosaugininkus, ginančius valstybės interesus. Prieš pastaruosius imtasi grasinimų bei šmeižto kampanijos.

„Lietuvos valstybė negali leisti, kad savo pareigas atliekančiai ir teisinę tvarką ginančiai Kuršių nerijos nacionalinio parko direktorei būtų nuolat grasinama fiziškai susidoroti. Lietuvos valstybėje neturi būti toleruojami įstatymų leidėjo - Seimo nario išpuoliai prieš įstatymus vykdančią tarnautoją. Deja, Seimo nario, aplinkos ministro partinio bendražygio Gedimino Jakavonio šiemet Kovo 11-ąją surengta vieša akcija prieš Kuršių neriją saugančias valstybės tarnautojas, kurioje Aurelija Stancikienė buvo lyginama su pokariu siautėjusiais stribais, iki šiol atsakingų politikų neįvertinta", - savo nuomonę kreipimesi į V. Adamkų išsako Piliečių santalka.

Tai, kad aplinkos ministras Artūras Paulauskas nereagavo į grasinimus jam pavaldžiai parko direktorei ir atsisakė įvertinti jo vadovaujamos partijos nario Gedimino Jakavonio išpuolį, tai, kad ministro vadovaujamos partijos nariai organizuoja piketus prieš Lietuvos įstatymais įtvirtintus aplinkosaugos reikalavimus, tai, kad ministras viešai solidarizuojasi su savo partijos kolega Trakų meru, kuriam teisėsauga yra pareiškusi įtarimus korupcija, Piliečių santalkos nuomone rodo, kad jis nesilaiko duotos priesaikos ginti valstybės interesus.

Dėl to ši piliečių organizacija ragina kuo greičiau principingai įvertinti prezidentą aplinkos ministro Artūro Paulausko veiksmus ir pasirūpinti Kuršių nerijos nacionalinio parko direktorės Aurelijos Stancikienės saugumo užtikrinimu.