Šis vidaus audito tyrimas, anot paties A.Paulausko, pradėtas gavus daugybę skundų, tarp jų ir anoniminių, dėl galimų pažeidimų Kuršių Nerijos parko direkcijos veikloje.

Kuršių Nerijos nacionalinio parko direktorė Aurelija Stancikienė savo ruožtu vadina šį ministro pavedimu atliekamą tyrimą susidorojimu ir teigia, jog vadinamieji skundai gausiai pasipylė būtent tuomet, kai A.Paulauskas tapo aplinkos ministru.

Be to, anot A.Stancikienės, dalis minėtų skundų surašyti teismuose besibylinėjančių dėl galimai neteisėtų statybų Kuršių Nerijoje, asmenų.

A.Paulauskas: atskirkite mano kaip ministro ir mūsų partijos veiklą

Ketvirtadienį Seime per Vyriausybės valandą A.Paulauskas užsiminė, jog yra pradėtas tyrimas dėl Kuršių Nerijos nacionalinio parko (KNNP) direkcijos veiklos.

„Iš tiesų gaunama daug skundų iš įvairiausių žmonių, kai kurie yra anoniminiai, nepasirašyti, sudaryta darbo grupė, tiksliau atiduota vidaus auditui patikrinti tuos pareiškimus, kai bus rezultatai mes pranešime apie juos“, - žurnalistams ketvirtadienį sakė A.Paulauskas.

Paklaustas, dėl ko skundžiamasi minėtuose skunduose, ministras teigė, jog skundų esama įvairių, adresuotų ne tik Aplinkos ministerijai, bet ir Seimui, prezidentui bei kitoms institucijoms.

„Įvairiai - pradedant nuo jos (A.Stancikienės – DELFI) asmeninio elgesio, nuo jos sprendimų tarnybinių“, - sakė A.Paulauskas.

Beje, dalis tyrimo – dėl turto valdymo KNNP, pasak A.Paulausko jau baigta ir yra pateiktos išvados dėl neefektyvaus turto valdymo.

Paklaustas, ar žiniasklaidai būtų galima susipažinti su pastarojo tyrimo išvadomis, A.Paulauskas nustebo: „O kas jūs tokie esate, kad pirmi gautumėt išvadas?“.

Galiausiai ministras ėmėsi priekaištauti žurnalistams dėl esą nemandagiai, nekorektiškai formuluojamų ar neva neteisingų klausimų.

Prieš kelias dienas apie šimtas Neringos gyventojų piketavo reikalaudami atleisti KNNP vadovę A.Stancikienę, minėtą piketą vedė pats galimai nelegaliai vagonėlį Kuršių Nerijoje pasistatęs buvęs A.Paulausko aplinkos žmogus Neringoje negyvenantis verslininkas Rolandas Zujevas.

Pikete dalyvavo bei KNNP vadovę su pokariu Lietuvoje siautusiais stribais lygino Seimo Aplinkos komiteto narys socialliberalas Gediminas Jakavonis.

Paklaustas, ar pradėti KNNP direkcijos veiklos tyrimai nesusiję su šiuo piketu, A.Paulauskas kategoriškai ragino atskirti jo vadovaujamos socialliberalų partijos veiklą nuo jo paties kaip Aplinkos ministro veiklos.

„Prašyčiau atskirti partinius dalykus nuo mano kaip ministro veiklos. Aš kategoriškai šitą atskiriu. (...) Kaip ministras negaliu vertini partinių struktūrų - nei socialliberalų, nei konservatorių. (...) G.Jakavonis turi savo nuomonę, jis yra Seimo Aplinkos komiteto narys ir jis gali elgtis taip, kaip jam atrodė geriau“, - kalbėjo A.Paulauskas.

A.Paulauskas aplinkos ministru buvo paskirtas vasario pabaigoje socialliberalams prisijungus prie valdančiosios koalicijos.

Jis šiuo metu taip pat yra Naujosios sąjungos pirmininkas, taip pat ir socialliberalų rinkimų štabo vadovas.

Paklaustas, kaip tokiu atveju galima atskirti socialliberalų deleguoto ministro ir jo vadovaujamos socialliberalų partijos veiklą, A.Paulauskas prarado savitvardą ir atkirto daugiau apie tai nekalbėsiąs.

A.Paulauskas: niekada apie „taikos sutartis“ nekalbėjau

Aplinkos ministras tikino, niekuomet nekalbėjęs apie galimas taikos sutartis teismuose svarstomose bylose dėl galimai neteisėtų statybų.

„Mano pozicija - bylos turi būti iki galo išnagrinėtos ir priimti sprendimai, tokią poziciją aš pristačiau (Vyriausybės strateginiame komitete praėjusią savaitę – DELFI). Bet aš tik išdėsčiau ir pasekmes, kokios gali būti išnagrinėjus tas bylas“, - sakė A.Paulauskas.

Anot ministro, šiuo metu Vyriausybė yra paskyrusi lėšų kelerius metus nevykdomiems jau priimtiems teismų sprendimams dėl nelegalių statybų nugriovimo Utenos bei kai kuriose kitose apskrityse vykdyti. Kai kur jau yra įvykę ir konkursai dėl tokių nelegalių statybų likvidavimo darbų atlikimo.

Klaipėdos apskrityje, anot ministro, tokių teismų sprendimų dėl nelegalių statybų griovimo kol kas nėra priimta.

A.Stancikienė: tyrimai – bandymas susidoroti

KNNP vadovė konservatorė Aurelija Stancikienė teigė, jog aplinkos ministro pavedimu pradėtas tyrimas yra bandymas susidoroti su KNNP vadovybe.

„Šiaip reikėtų daryti išvadas, kodėl būtent atėjus šiam ministrui pasipylė skundai kaip iš gausybės rago, po jais pasirašinėja asmenys beveik vis tie patys ir, beje, turintys problemų dėl savo statybų, tarp besiskundžiančiųjų ir griežtą papeikimą gavęs buvęs KNNP inspektorius, kuris buvo vienas iš tų žmonių, kuris nematė, kas vyksta parko teritorijoje ir nematė jokių neteisėtų statybų, nors buvo tiesiogiai už tai atsakingas“, - DELFI ketvirtadienį sakė A.Stancikienė.

KNNP vadovė teigė pati bandžiusi susitikti su naujai paskirtu ministru ir aptarti problemas, tačiau teigia, jog buvo išklausyta tik ministro patarėjo.

„Man panašu, kad visas scenarijus rašomas Vilniuje. Aš manau, kad tai yra bandymas susidoroti. Pati labai norėjau susitikti su naujuoju ministru, norėjau išaiškinti problematiką, jis nematė reikalo susitikti, buvau susitikusi tik su jo patarėju. Matau, kad yra ne noras padėti, o sužlugdyti“, - sakė A.Stancikienė.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją