„Pirmadienį Kauno savivaldybės administracijos direktorius gavo A. Gineito atsistatydinimo raštą", - teigė A. Kupčinskas.

Netrukus „Autrolio" valdyba spręs, ar patenkinti A. Gineito atsistatydinimo raštą.

DELFI primena, kad A. Gineito kėdė subraškėjo teismui pripažinus, kad buvęs Kauno savivaldybės Ekonomikos departamento direktorius pažeidė tarnybinę etiką. Komisijos sprendime konstatuojama, jog A. Gineitas, būdamas valstybės tarnautoju, kaip viešojo pirkimo komisijos narys dalyvavo vykdant Kauno miesto savivaldybės skelbtą krantinių statybos darbų pirkimo konkursą. Vienas iš konkurso dalyvių buvo UAB "Žiežmarių hidrostatyba", kurią su A. Gineitui priklausančia bendrove "Eksalis" tuo metu siejo statybos rangos sutartis.

Praėjusį ketvirtadienį kai kurie Kauno miesto tarybos nariai pasiūlė A. Gineitui trauktis iš „Autrolio" direktoriaus posto. Po kelias valandas trukusių audringų diskusijų šį klausimą svarstyti pavesta „Autrolio" valdybai, tačiau A. Gineitas nusprendė pasitraukti pats.

Ginčai dėl A. Gineito tinkamumo toliau eiti „Autrolio" direktoriaus pareigas buvo pasiekę tokį lygį, kad socdemai net sprendė, ar nenutraukti paramos valdančiajai „Sėkmės" koalicijai. DELFI primena, kad A. Gineitas yra Tėvynės sąjungos narys.