Už pastarąjį balsuotų 13,7 proc. apklaustųjų.

Trečioje vietoje - valdančiųjų socialdemokratų vadovas premjeras Gediminas Kirkilas ir jį kritikuojantis opozicinių konservatorių vadovas Andrius Kubilius, kuriuos prezidento poste norėtų matyti po 5,9 proc. apklausos dalyvių.

Valdančiųjų Valstiečių liaudininkų vadovė žemės ūkio ministrė Kazimira Prunskienė sulauktų 5,1 proc. rinkėjų paramos.

D. Grybauskaitę šalies prezidento poste dažniau norėtų matyti vyrai, aukščiausio išsimokslinimo, didžiausių pajamų, didmiesčių gyventojai, 26-45m. amžiaus rinkėjai.

V. Adamkų dar vieną kadenciją už valstybės vairo dažniau norėtų matyti didmiesčių gyventojai.

G. Kirkilas ir K. Prunskienė – mažesnių miestų bei kaimo gyventojų favoritai, A. Kubiliaus simpatikų gretos, anot apklausos rengėjų, gana išsibarsčiusios, kiek ryškesnė tendencija, jog už šį politiką dažniau balsuotų vyresni nei 45 m. rinkėjai.

Politologo Antano Kulakausko manymu, V. Adamkaus dalyvavimas būsimuose prezidento rinkimuose jau trečiai kadencijai - visiškai nerealus, todėl tokia galimybė nesvarstytina.

Taigi ir pačios prognozės dėl galimų prezidento rinkimų rezultatų, anot A. Kulakausko, kol kas per ankstyvos bei spekuliatyvios, jų rezultatus daugiau lemia ne reali padėtis, o žiniasklaidos nuolat linksniuojamos pavardės ar net sukuriamos situacijos.

"Iš dabartinio politinio elito nėra ryškių figūrų, kurios galėtų į tą vis dar išskirtiniu laikomą postą pretenduoti. G. Kirkilo šansai sumažėjo, A. Kubiliui trūksta charizmatiškumo, o D. Grybauskaitė buvo ir yra prisimenama kaip gera ūkininkė, tvarkiusi šalies finansinį ūkį ir jos dabartinė pozicija eurokomisarės poste - taip pat suteikia jai pranašumo. Nors D. Gybauskaitė labiau tiktų, ko gero, į premjero postą, nei į prezidento", - DELFI teigė A. Kulakauskas.

Už kurį kandidatą Jūs balsuotumėte, jei rytoj vyktų rinkimai į prezidento postą?Proc.
Už D.Grybauskaitę25,6
Už V.Adamkų13,7
Už G.Kirkilą5,9
Už A.Kubilių5,9
Už K.D. Prunskienę5,1
Už P.Auštrevičių2,9
Už V. Ušacką2,6
Už A. Paulauską2,5
Už O.Juknevičienę1,3
Už kitą kandidatą9,7
Nežino/ neapsisprendė/ nebalsuotų24,8
Iš viso:100

Šis gyventojų viešosios nuomonės tyrimas DELFI portalo užsakymu atliktas rinkos ir viešosios nuomonės tyrimų bendrovės „Spinter tyrimai“. Cituojant nuoroda į DELFI ir „Spinter tyrimus“ BŪTINA!

Viešosios nuomonės ir rinkos tyrimų bendrovė „Spinter tyrimai“ lapkričio 8-16 dienomis atliko viešosios nuomonės tyrimą, kuriuo siekiama išsiaiškinti šalies gyventojų politines simpatijas. Tyrime dalyvavo gyventojai nuo 18 iki 75 metų. Apklausa buvo atliekama standartizuoto interviu metodu.

Tyrimas vyko visoje Lietuvos teritorijoje, iš viso 95 atrankiniuose taškuose, išdėstytuose taip, kad reprezentuotų visą šalies teritoriją. Tyrimo metu buvo apklausti 1004 respondentai. Tyrimo dalyvių pasiskirstymas proporcingas gyventojų skaičiui šalies regionuose. Tyrimo rezultatų paklaida 3,1 proc.