„Žmonės pakankamai aktyvūs. Norinčiųjų pareikšti nuomonę sulaukėme nuo pat 8 val. ryto“, – sakė apklausos dėl kai kurių seniūnijų priskyrimo Kauno savivaldybei komisijos pirmininkė Rima Levulytė.

Apklausoje 18 rajono seniūnijų (Akademijos, Alšėnų, Domeikavos, Ežerėlio, Garliavos, Garliavos apylinkių, Kačerginės, Karmėlavos, Kulautuvos, Lapių, Neveronių, Ringaudų, Rokų, Samylų, Taurakiemio, Užliedžių, Vandžiogalos, Zapyškio) gyventojai yra klausiami, ar pritaria, kad šių seniūnijų teritorijos būtų priskirtos Kauno savivaldybei.

Vieni aktyviausių dėl kai kurių seniūnijų priskyrimo Kauno savivaldybei yra Garliavos seniūnijos gyventojai. Iki 17 val. savo nuomonę dėl Garliavos seniūnijos prijungimo prie Kauno savivaldybės pareiškė 1200 gyventojų.

„Dauguma gyventojų pasisako prieš Garliavos seniūnijos prijungimą prie Kauno savivaldybės. Norinčių priklausyti naujai savivaldybei yra vos keletas“, – sakė Garliavos seniūnijos seniūnė Adelė Echodienė.

5 Kauno rajono seniūnijų (Babtų, Čekiškės, Raudondvario, Vilkijos ir Vilkijos apylinkių) ir 3 Jurbarko rajono seniūnijų (Raudonės, Seredžiaus ir Veliuonos) rajono seniūnijų (Raudonės, Seredžiaus ir Veliuonos) gyventojai klausiami, ar pritaria, kad būtų steigiama nauja Vilkijos savivaldybė.

Aktyviausi iš minėtų seniūnijų yra Babtų seniūnijos gyventojai.

„Iki 17 val. savo nuomonę pareiškė 1522 Babtų seniūnijos gyventojai. Tai yra 39,1 proc. nuo viso rinkėjų skaičiaus. Neturime nė vieno žmogaus, kuris būtų pareiškęs norą, kad Babtų seniūnija būtų priskirta naujai steigiamai Vilkijos savivaldybei“, – sakė Babtų seniūnijos seniūnas Jonas Praškevičius.

Gyventojų nuomonės rezultatai bus žinomi lapkričio 12 d. Apklausos rezultatai bus patariamojo pobūdžio, pranešė Kauno rajono savivaldybė.