„Valstybės tarnyba su tokiais atlyginimais ir garantijomis nepajėgi konkuruoti su kitomis sritimis. Į ją ateina ne patys geriausi žmonės, atsitiktiniai asmenys. Jei sistema būtų buvusi reformuota prieš keletą metų, tokie policininkai į tarnybą nepatektų“, - DELFI sakė jis.

Penktadienį Vidaus reikalų sistemos ir Ikiteisminio tyrimo įstaigų profesinių sąjungų atstovai apsilankė Prezidentūroje. Čia jie su šalies vadovo Valdo Adamkaus patarėju Lauru Bieliniu aptarė policijoje susiklosčiusią padėtį, kuri esą nulėmė nelaimę Skuode.

Kaip įtariama, policininkas Saulius Paulikas trečiadienį sukėlė avariją, nusinešusią trijų vaikų gyvybes. Manoma, kad pareigūnas automobilį galėjo vairuoti neblaivus.

„Alkoholis padeda atsipalaiduoti. Jei į tarnybą eini kaip į kančią, tokie dalykai ir vyksta. Jei viskas būtų gerai, žmonės negertų arba išgėrę važiuotų taksi, - kalbėjo G. Lagunavičius. – Šis įvykis buvo ilgo neveiklumo rezultatas. Kai policininkas gauna 750-850 litų „į rankas“ – valytoja ar padavėja daugiau gauna – motyvacijos nebelieka. Geriausi žmonės jau seniai paliko tarnybą“.

Įtariamojo tėvas Aloyzas Paulikas žiniasklaidai pasakojo, esą sūnus prastai mokėsi, sunkiai ieškojo gyvenimo kelio, todėl pasirinko policininko profesiją. Anot G. Lagunavičiaus, tai puikiai atspindi dabartinę policijos padėtį.

„Deja, mūsų visuomenė tokia. Kartą paskambinau įspėti, kad žmogus grubiai pažeidė kelių eismo taisykles. Bendrosios pagalbos centro darbuotojai labai nustebo – esą ką jis blogo padarė. Reikia reaguoti į pažeidimus, o mūsų žmonės, kol nenukrenta ant galvos blokas, nereaguoja“, - apgailestavo pašnekovas.

„Alkoholis yra didžiulė bėda, tautos nelaimė. Pažiūrėkime, kas darosi kaime. Kodėl vaikai nori – eina į mokyklą, nori – neina? Visuomenė turi pati prabusti ir netoleruoti. Baigiame pragerti viską, ką turime“, - piktinosi jis.