Galima interpeliacija - tik po prezidento sprendimo

Sprendimą dėl interpeliacijos liberalai sakosi priimsią po to, kai Raimondo Šukio ir Vytauto Grigaravičiaus atsakomybę įvertins Lietuvos Respublikos prezidentas, ateinančio pirmadienio susitikime.

Liberalų sąjūdžio frakcijos seniūnas Petras Auštrevičius ragina Prezidentą principingai vertinti abiejų pareigūnų atsakomybę dėl didelį rezonansą visuomenėje sukėlusių įvykių Skuodo rajone. Liberalų nuomone, ir R. Šukys ir V. Grigaravičius turi pasitraukti iš postų.

„Jau vakar paraginome ministrą nelaukti Vytauto Grigaravičiaus sprendimo ir prisiimant atsakomybę už įvykius Aleksandrijos kaime atsistatydinti nedelsiant. Galvojam apie interpeliacijos procesą, nes jau dabar matyti, kad visą kaltę dėl tragiškos avarijos Skuodo rajone, suvertęs generaliniam policijos komisarui, R. Šukys pats nesiruošia prisiimti atsakomybės dėl nekaltų vaikų žūties ir policijos pareigūno vardo diskreditavimo”,- Liberalų sąjūdžio pranešime spaudai cituojamas frakcijos seniūnas Petras Auštrevičius.

Po skaudžių įvykių Skuodo rajone liberalai žada raginti Seimo Nacionalinio saugumo bei Teisės ir teisėtvarkos komitetus nedelsiant įvertinti policijos reformą ir jos rezultatus.

NSGK - prieš „Paulikų klaną“

Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto (NSGK) pirmininkas Algimantas Matulevičius, reaguodamas į Skuodo rajone policijos pareigūno Sauliaus Pauliko sukeltą autoavariją, kurios metu žuvo trys mažamečiai vaikai, kreipėsi į Policijos generalinį komisarą Vytautą Grigaravičių, prašydamas skubiai pateikti informaciją apie atliekamo tarnybinio patikrinimo eigą ir uždavinius, o atlikus tyrimą – ir jo išvadą.

NSGK pirmininkas savo rašte Policijos generaliniam komisarui nurodo, atliekant tarnybinį patikrinimą, atkreipti dėmesį į ankstesnius su Sauliumi bei Aloyzu Paulikais susijusius autoįvykius bei policijai skųstus S.Pauliko veiksmus dėl pareigūno etikos normų laikymosi.

“Žiniasklaida mirga informacija, kad šie asmenys už padarytus nusižengimus yra išvengę atsakomybės, todėl suprantama kilusi didžiulė visuomenės pasipiktinimo banga dėl pareigūnų nebaudžiamumo, - NSGK pranešime spaudai tvirtina A. Matulevičius. - Nesinorėtų, kad ir šį kartą dėl trijų mažamečių vaikų mirties kaltiesiems asmenims būtų pritaikyta tik simbolinė bausmė”.

S.Buškevičius siūlo paleisti Seimą

„Seimo nariai yra tragedijų keliuose bendrininkai", - mano Kauno vicemeras Stanislovas Buškevičius. Jaunalietuvių lyderio manymu, Seimo nariai neskuba griežtinti atsakomybės už eismo įvykius ir taip toleruoja kelių eismo taisyklių (KET) pažeidimus.

„Šitiek laiko Seimas negali priimti įstatymo, tačiau randa laiko kitiems klausimams. Latvijoje situacija buvo blogesnė nei pas mus, tačiau sugriežtinus atsakomybę situacija pasikeitė", - DELFI sakė S.Buškevičius.

„Seimas turi nedelsdamas atsistatydinti arba Prezidentas Seimą turi paleisti. Seimo nariai kalti dėl tragedijų keliuose. Gal dabar jie priims įstatymą, tačiau žuvusių keliuose jau neprikelsi. Seimas neturi moralinės teisės toliau dirbti", - piktinosi Kauno vicemeras.

S.Buškevičius teigia pats keliolika kartų raginęs Seimo narius greičiau griežtinti vairuotojų atsakomybę, tačiau į jo prašymus atsižvelgta nebuvo.

Lietuva, pagal žuvusiųjų keliuose skaičių pirmauja visoje Europos Sąjungoje.