Apie tokį ministro siūlymą DELFI patvirtino premjeras Gediminas Kirkilas. „Aš manau, kad tai ryžtingas ministro žingsnis ir labai rimtas pasiūlymas“, - DELFI ketvirtadienį sakė G. Kirkilas.

Anot premjero, šis siūlymas dar turi būti apsvarstytas su prezidentu Valdu Adamkumi.

G. Kirkilas teigė dar ketvirtadienį ketinąs apie tai kalbėtis su šalies vadovu.

R.Šukys: jokie atsiprašymai čia nepadės

Kaip rašoma ketvirtadienį išplatintame Vidaus reikalų ministerijos pranešime, R. Šukio nuomone, „didesnio policijos diskreditavimo ir pareigūnų vardo žeminimo negali būti“.

„Jokie atsiprašymai čia nepadės. Policijos departamento vadovas turi prisiimti asmeninę atsakomybę už šį šiurpų įvykį. Juolab kad tai ne pirmas atvejis, kai policijos pareigūnai, užuot tramdę eismo taisyklių pažeidėjus, patys tampa skaudžių nelaimių kaltininkais. Jeigu nesulauksiu policijos vadovo reakcijos, manau, kad tolesnis rūpinimasis policijos veiklos tobulinimu tampa neįmanomas, todėl esu pasirengęs pats palikti postą“, - teigiama R. Šukio ultimatume.

DELFI žiniomis, R. Šukys yra davęs valandą laiko V. Grigaravičiui pačiam apsispręsti dėl pasitraukimo iš posto.

Su pačiu R.Šukiu DELFI ketvirtadienį susisiekti nepavyko, jis šiuo metu išvykęs į Briuselį. Policijos vadovas šiuo metu taip pat yra išvykęs iš Lietuvos.

V.Grigaravičius - Maroke

V. Grigaravičius DELFI patvirtino, kad „toks skambutis buvo“, tačiau ar ketina paklausyti ministro patarimo, neatskleidė. „Aš esu Maroke, Generalinėje Interpolo Asamblėjoje. Reikia grįžti ir išsiaiškinti padėtį“, - ketvirtadienį teigė jis.

Policijos generalinis komisaras darbe ketina būti tik pirmadienį.

V. Grigaravičiui siūloma atsistatydinti dėl trečiadienį policijos pareigūnų sukeltos avarijos, kurios metu žuvo trys vaikai, o nusikaltimą įvykdęs pareigūnas iš įvykio vietos pasišalino.

A.Zuokas: generalinio komisaro principingumo nematyti

R. Šukio siūlymą teigė palaikąs ir valdančiosios Liberalų ir centro sąjungos, kuriai priklauso ministras, vadovas Artūras Zuokas.

„Taip, mane informavo, ir aš ministro pozicijai pritariu, nes pastarieji įvykiai, kurie vyksta mūsų policijos struktūrose, mūsų keliuose, rodo, kad tam skiriama labai mažai dėmesio, kadangi matome kraupius įvykius, kai patys pareigūnai net sukelia avarijas, žūva vaikai, o generalinio komisaro principingumo ar apskritai reakcijos nematyti. Jei aš būčiau policijos vadovas ir mano pareigūnas važinėtų automobiliu, kurį žymi valstybinis numeris su skaičiais „666“, aš nukreipčiau jį pas psichologą aiškintis, ar viskas tvarkoje su jo pasaulėžiūra“, - DELFI ketvirtadienį sakė A.Zuokas.

V.Adamkus: pareigūnams turi būti keliami itin aukšti reikalavimai

Savo ruožtu prezidentas Valdas Adamkus, anot jo atstovės spaudai Ritos Grumadaitės, ketvirtadienį kalbėjosi telefonu su premjeru G.Kirkilu.

Šalies vadovas ketina artimiausiu metu susitikti su R.Šukiu ir V.Grigaravičium, pastariesiems grįžus iš komandiruočių užsienyje.

„Lietuva tapo dar vienos skaudžios nelaimė liudininke. Kiek dar aukų turi nusinešti karas keliuose, kad politikai, valstybės pareigūnai pagaliau pamatytų ir imtųsi spręsti saugaus eismo problemą? Prezidentas kelia klausimą, ar Vidaus reikalų ministerija ir Policijos departamentas deda pakankamai pastangų, kad pareigūnams ir valstybės tarnautojams būtų sukurta visiško nepakantumo atmosfera piktnaudžiauti alkoholiu tarnybos ir ne tarnybos metu. Žmonėms, kurie pasirenka profesiją saugoti viešąją tvarką, turi būti keliami itin aukšti reikalavimai“, - prezidento žodžius DELFI citavo R.Grumadaitė.

Policijos generalinį komisarą skiria ir atleidžia prezidentas. Jo kandidatūrą, vidaus reikalų ministrui pasiūlius, šalies vadovui teikia premjeras.