Nemato prasmės likti

Spalio 21 dieną TS frakcija vienbalsiai nutarė, kad A. Keserauskas netinkamai atlieka jam patikėtas pareigas. Tokį sprendimą inicijavo Kauno meras Andrius Kupčinskas. Tačiau pats A. Kupčinskas neigia, kad bendrapartiečiams primetė savo nuomonę.

„Visi konservatoriai buvo vieningi. Aš buvau iniciatorius, o frakcijos nariai mane palaikė, nes trūko sąveikos su taryba, tarybos sprendimų vykdymo", - tikino A.Kupčinskas.

A.Keserauskas pripažino, kad bendrapartiečių pozicija jam buvo šokas. Jau antrą kartą iš administracijos direktoriaus posto atstatydintas A. Keserauskas teigia nematąs galimybes vadovauti administracijai.

„Išreiškus nepasitikėjimą nematau prasmės tęsti darbus", - sakė A. Keserauskas, kuris oficialiai pareigas paliks lapkričio 21 dieną.

Išsiskyrė požiūris į problemas

Oficialiai konservatoriai tvirtina, kad išsiskyrė A. Kupčinsko ir A. Keserausko požiūris į esmines Kauno problemas bei didžiuosius investicinius projektus.

„Laikas parodys, kuris požiūris buvo teisingas", - sakė A. Keserauskas, kuris ragino ir toliau vystyti investicinius projektus.

Nesutarimai tarp Kauno konservatorių, o ypač tarp A. Keserausko ir A. Kupčinsko, išryškėjo dar šios kadencijos pradžioje. Neoficialiais duomenimis, Kauno meras administracijos direktoriaus pareigose norėjo matyti klusnų valdininką. Tuo tarpu neretai A. Keserauskas demonstravo griežtą poziciją.

Situacija tarp A. Keserausko ir A. Kupčinsko dar labiau paaštrėjo įgaunant pagreitį dideliems investiciniams projektams.

A.Keserauskas aktyviai dalyvavo vystant Aleksoto aerodromo išvystymo projektą. Aleksote planuojama įkurti sporto ir laisvalaikio kompleksą. Dėl šio projekto A. Keserauskas ne kartą apkaltintas asmeninės naudos siekimu.

„Aš ir dabar manau, kad tai vienas gražiausių projektų. Aš visada dirbau skaidriai ir prisiimu atsakomybę už visus savo sprendimus. Visada visiems buvau atviras", - ir toliau savo pozicijos laikėsi A. Keserauskas.

Lapkričio 15 dieną Kauno miesto taryba spręs, ar patenkinti A. Keserausko atsistatydinimo raštą.

Braška daugelio valdininkų kėdės

Kauno savivaldybės užkulisiuose vis garsiau kalbama, kad aštrėjant nesutarimams TS frakcijos gretose ima braškėti ir Kauno mero kėdė.

Tiesa, konservatoriai kategoriškai atmeta bet kokius įtarimus ir tikina, kad situacija partijos viduje yra normali. Tačiau konservatoriai ir toliau aštriai kritikuoja visą administracijos sistemą.

Didžiausią nepasitenkinimą TS frakcijai kelia Urbanistikos, Verslo ir paslaugų, Socialinės rūpybos, Komunalinio ūkio skyrių veikla.

„Šių skyrių vadovai turėtų susirūpinti ar jų kompetencija yra pakankama užimti atsakingas pareigas. Matant kauniečių nuomonę manome, kad atėjo laikas keistis ir administracijai", - sakė A. Kupčinskas.

Užimti Kauno miesto savivaldybės administracijos direktoriaus postą šiuo metu pretenduoja 3 kandidatai. Vienas iš jų – Kauno miesto tarybos sekretorius Vygantas Gudėnas. Kitų kandidatų pavardžių Kauno vadovai neatskleidžia.