Konservatorių frakcijos vadovas Kęstutis Masiulis pripažįsta, jog vienas pagrindinių aptariamų klausimų - galimos naujos koalicijos Vilniuje suformavimas.

„Norime pakalbėti apie bevaldystę, į kurią einama ir socialdemokratų elgesys nėra tinkamiausias šiuo požiūriu“, - trečiadienį spaudos konferencijoje sakė K.Masiulis.

Vilniaus konservatorių vadovas teigė telefonu jau kalbėjęs su šiuo metu atostogaujančiu premjeru ir preliminariai sutaręs dėl būsimo susitikimo.

Vilniaus meras liberaldemokratas Juozas Imbrasas savo ruožtu teigė taip pat ketinąs artimiausiu metu susitikti su premjeru ir aptarti kai kuriuos klausimus.

J.Imbrasas trečiadienį žurnalistams tvirtino, jog valdančioji koalicija Vilniuje kasdien tik tvirtėja.

„Ta koalicija kasdien vis stiprėja. (...) Matau, kaip mes dirbame, tai ir vakar turėjome pasitarimą, valandą diskutavome, aš matau žmonių poziciją į atitinkamus klausimus, kurie yra jautresni. Matau, kokie jie nuoseklūs, nesimėto į šonus, randame bendrą kalbą“, - sakė J.Imbrazas.

Anot K.Masiulio, šiuo metu savivaldybės taryboje tvyro chaosas, o šį teiginį, pasak jo, geriausiai iliustruoja ginčai dėl greta Vilniaus uosto teritorijos esančios Pupinės, kurioje valdančiųjų valia ir aktyviomis pastangomis siekiama leisti gyvenamųjų ir komercinių pastatų statybą.

Opozicinių konservatorių teigimu, trečiadienį vyksiančio paskutinio šią vasarą tarybos posėdžio darbotvarkė iki šiol yra neaiški ir nėra žinomas, ar minėtas sprendimo projektas dėl Pupinės teritorijos bus įtrauktas į darbotvarkę.

Prieš posėdį surengtoje spaudos konferencijoje K.Masiulis spėliojo, jog valdantieji surinkę reikiamus septyniolika parašų sieks įtraukti minėtą klausimą svarstymui, tuo tarpu patys konservatoriai žada toliau šiam projektui priešintis.

K.Masiulis trečiadienį kartojo argumentus, jog minėtas Pupinės teritorijos projektas nepriimtinas korupciniu, valdymo, strateginės ir pramonės plėtros aspektais. „Sprendimo iniciatorius Alfredas Putramentas ir kiti sprendimų stūmikai jau kuris laikas savivaldybėje vedė „motyvacinius“ pokalbius su R.Pakso ir A.Paleckio atstovais, o pastarieji sukinėjosi visų kitų partijų kuluaruose. Tarybos nariai Sergejus Dmitrijevas ir Gintautas Babravičius jau viešai yra pareiškę, kad tokiuose pokalbiuose jiems buvo siūlomi pinigai. Šio pobūdžio aplinkybės kelia mums ypatingą nerimą, nes įžvelgiame pavojų tokiais nešvariais būdais sulipdyti pakankamą daugumą sprendimui priimti. Beje, užtenka pirkti net ne teigiamą balsą, o dalyvavimą kvorume“, - teigė K.Masiulis.

Pasak jo, Vilnius jau keli dešimtmečiai turi specialistų sukurtą strateginį bendrąjį planą, kurio daugmaž laikėsi.

Ir pagal minėtą planą miestas niekuomet neplanavo gyvenamosios plėtros oro uosto kryptimi.

Visa Pupinės teritorija buvo suplanuota kaip pramoninė.

„Neplanuota plėtra pareikalautų peržiūrėti miesto plėtros idėjas, o taip pat pareikalautų perskirstyti ir taip nepakankamas miesto investicijas. Dėl to nukentėtų miesto plėtros prioritetai ir gyventojai“, - aiškino K.Masiulis.

Dalis Pupinėje planuojamų statyti ne tik komercinių, bet ir gyvenamųjų pastatų atsidurtų oro uosto triukšmo zonoje.

Pasak mero J.Imbraso, Pupinės teritorijos klausimas „svarstomas taip, kaip ir visi kiti klausimai“, esą ieškant geriausio sprendimo.

Meras tiesiogiai neatsakė, ar minėtas klausimas gali būti įtrauktas į trečiadienio posėdžio darbotvarkę.

Opozicinė Tėvynės sąjungos frakcija Vilniaus savivaldybėje jau anksčiau yra pareiškusi, jog sieks inicijuoti interpeliaciją miesto merui liberaldemokratui Juozui Imbrasui, taip pat - suformuoti naują valdančiąją daugumą sostinėje.

Interpeliacijos pagrindu esą turėtų tapti per kelis J. Imbraso darbo sostinės meru mėnesius savivaldybę sukrėtę skandalai.

Tačiau aiškesnės paramos savivaldybės taryboje šis konservatorių siekis kol kas nesulaukė.