„Agresyvus savivaldybės specialistų valymas imituojant tariamą
, bandymas už nesuvokiama kainą
žemę iš savo frakcijos nario G. Kazako, brutalus R. Pakso bičiulio A. Putramento verslo
. Net Artūras Zuokas taip nesielgdavo“, - išvardijęs naujosios sostinės valdžios „nuodėmes“ pareiškė konservatorių frakcijos seniūnas Kęstutis Masiulis.

Jis pakvietė kitas frakcijas Vilniaus savivaldybėje pradėti derybas dėl interpeliacijos miesto valdžiai.

Norint, kad interpeliacija merui pavyktų, opozicijai reikia surinkti 26 Vilniaus savivaldybės tarybos narių balsus. Opozicinėmis pasiskelbusios Tėvynės sąjunga, Liberalų ir centro sąjunga bei Lietuvos rusų sąjunga kartu turi 21 balsą. Tačiau konservatoriai tikisi, kad interpeliaciją merui parems opozicijai save priskiriantys Liberalų sąjūdžio atstovai (4 balsai), kurie prieš tris mėnesius padėjo liberaldemokratams, socialdemokratams ir Lietuvos lenkų rinkimų akcijai (iš viso – 26 balsai) meru išsirinkti J. Imbrasą. Be to, dar reikėtų socialdemokratų arba lenkų paramos.

„Jau pastebėjome tam tikrų ženklų, kad mums gali pavykti: kai buvo svarstomas klausimas dėl žemės Pupinės kaime, kartu su opozicija iš salės išėjo ir keli socialdemokratai bei Liberalų sąjūdžio atstovai“, - teigė K. Masiulis.

Kad interpeliacija būtų pradėta svarstyti, pakanka 17 tarybos narių pritarimo, tačiau iniciatoriai žada procedūrą pradėti tik užsitikrinę, kad pavyks ją užbaigti.

Liberalų sąjūdžio frakcija ketvirtadienį išplatino pranešimą, kuriame teigia, kad nutrauks paramą dabartinei daugumai jeigu ji „nevykdys per rinkimus duotų pažadų rinkėjams arba teisėsaugos institucijų sprendimai bus nepalankūs“.

DELFI jau sklebė, kad Specialiųjų tyrimų tarnyba pradėjo tikrinti informaciją apie galimus mėginimus papirkti Vilniaus savivaldybės tarybos narius.

„Kol nebaigtas tyrimas dėl iškilusių įtarimų, siūlome valdančiajai daugumai sustabdyti teritorijos prie Pupinės ir Kuzmiškių vietovių detaliojo plano koncepcijos priėmimą, - teigia Liberalų sąjūdžio frakcija. - Kita vertus, Liberalų sąjūdžio frakcija nepritaria skubotiems siūlymams inicijuoti interpeliaciją miesto merui J. Imbrasui, kol kompetentingos teisėsaugos institucijos neištyrė iškilusių įtarimų“.