Tarp kviestinių svečių su apsaugos darbuotojų palyda vaikštinėjo premjeras Gediminas Kirkilas su žmona Liudmila, Seimo pirmininkas Viktoras Muntianas su žmona Violeta, Tėvynės sąjungos lyderis Andrius Kubilius su žmona Rasa, europarlamentaras Vytautas Landsbergis su žmona Gražina.

Iškilmingoje vakarienėje dalyvavo teisingumo ministras Petras Baguška, susisiekimo ministras Algirdas Butkevičius su žmona Janina, krašto apsaugos ministras Juozas Olekas, žemės ūkio ministrė Kazimiera Prunskienė su broliu Rimantu Stankevičiumi ir dar kelios dešimtys Seimo ir Vyriausybės atstovų.

Į priėmimą buvo pakviestas kadenciją baigęs prezidentas Algirdas Brazauskas su žmona Kristina, buvęs Vilniaus miesto meras Artūras Zuokas su žmona Agne, buvęs finansų ministras Zigmantas Balčytis su žmona Severina, buvęs Ūkio ministras Kęstutis Daukšys su gyvenimo drauge Eirida Bružiene.

Valstybės dieną Prezidentūroje paminėjo ir Didžiosios Britanijos ambasadorius Colinas Robertsas, JAV ambasadorius Johnas A. Claudas su žmona Mary, istorikas Alfredas Bumblauskas, Lietuvos kariuomenės vadas Valdas Tutkus.

Prezidentūros kiemelyje surengtose iškilmėse dalyvavo režisierius Arūnas Matelis su žmona Algimante, muzikologė Zita Kelmickaitė, žurnalistas Edmundas Jakilaitis su žmona Rasa, Audrius Siaurusevičius su žmona Ingrida ir Vytautas Kernagis.

Tradicinės šventės dalyvius prapliupęs lietus vertė glaustis specialiose palapinėse, kurių centre stovėjo Prezidentūrą aptarnaujančio restorano „Ida Basar“ paruoštos vaišės: vištienos piccata su vyno padažu, brokolių suflė užkeptas lašišinis upėtakis su rislingo padažu, parmezano sūriu užkepti žiediniai kopūstai, baklažanų suktinukai su daržovėmis, gausybė vieno kąsnio sumuštinių, sūrių, vaisių ir uogų.

Apie porą valandų trukusiame priėmime šnekučiuodamiesi vakaro svečiai mėgavosi baltuoju, raudonuoju ir putojančiu „Alitos“ vynu, norintieji – ir stipresniais alkoholiniais gėrimais.

Vieno svečio apsilankymas Prezidentūrai kainuos apie 100 litų. Į kainą įskaičiuota maistas, gėrimai, aptarnavimas, gėlės, muzika, palapinių, baldų, biotualetų nuoma ir nemažai kitų smulkmenų.