LRLS lyderis Petras Auštrevičius penktadienį dar negalėjo pasakyti, kokia forma liberalai galėtų bendradarbiauti: sujungti partijas ar sudaryti bendrus rinkimų sąrašus. Tai turėtų nuspręsti derybininkų grupės. „Nereikia kasti ką tik pasodintų bulvių, nes gali tekti valgyti pernykščiais“, - DELFI mokė P. Auštrevičius.

Jis pripažino, kad liberalių partijų tarpusavio santykiai sudėtingi: „situacija labai sudėtinga, bus labai sunku“. LiCS ir NS jau anksčiau yra pateikusios pasiūlymus bendradarbiauti P. Auštrevičiaus vadovaujamiems liberalams, tačiau partijos oficialių derybų nėra pradėjusios.

Gegužės 19 d. LiCS suvažiavime A. Zuokas pakvietė vienytis liberalias partijas, pirmiausiai - LRLS. P. Auštrevičius tuomet teigė sutinkąs, kad liberalams reikia vienytis, tačiau A. Zuoko perrinkimas LiCS lyderiu esą užkirto tam kelią.

Penktadienį A. Zuokas DELFI pakartojo kviečiantis buvusius partijos kolegas sugrįžti į partiją. „Taip pat galėtų būti svarstomas benradarbiavimas rinkimuose, tačiau tik ne bendro sąrašo sudarymas – Lietuvos politinėje praktikoje tai nepasiteisina“, - sakė LiCS lyderis.

A. Paulausko socialliberalai pastaruoju metu ieškodami partnerių blaškėsi tarp opozicijos ir valdančiosios daugumos. Sulaukę kvietimo šlietis prie valdančiųjų, jie neatmetė galimybės artimiau bendradarbiauti ir su liberalais. „Siūlėme lipdyti vidurio jėgų bloką, laukėm atsakymo, nesulaukėm, tai gal dabar per suvažiavimą ką nors nuspręs. Mes savo ruožtu taip pat svarstome įvairius variantus. Negalime dabar visko mesti ir pulti svarstyti kitų pasiūlymų“, - DELFI teigė NS lyderis.