Gegužės 14-24 dienomis prancūzų karo laivas kartu su kitais 80 laivų iš 17 valstybių, tarp kurių buvo ir Lietuvos karinių jūrų pajėgų minų paieškos ir nukenksminimo laivas "Kuršis", dalyvavo tarptautinėse pratybose Šiaurės jūroje, kurių metu buvo ruošiamasi galimoms tarptautinėms misijoms.

Tai plataus masto tarptautinės pratybos, kurių metu buvo tikrinamas laivų ir jų įgulų pasirengimas dalyvauti NATO greitojo reagavimo pajėgose. Į Lietuvos uostamiestį užsukęs prancūzų laivas - minininko tipo karo laivas, ieškantis ir naikinantis povandenines minas. 52 metrų ilgio 600 tonų sveriantis laivas tarnybą pradėjo 1986 metais.

Tokio tipo minų medžiotojus, be Prancūzijos, turi Belgija ir Nyderlandai. Laivai pagaminti 1980-aisiais. Tai buvo bendras trijų valstybių projektas. Prancūzija pagamino minų paieškos įrangą, Belgija aprūpino laivus elektronika, o Nyderlandai buvo atsakingi už konstrukcinę dalį.

Prancūzija ir Nyderlandai turi po 15, o Belgija - 10 tokio tipo laivų. Visos trys šalys skiria šio tipo laivus į NATO minų paieškos ir nukenksminimo junginį.