Premjeras Gediminas Kirkilas taip pat tvirtina, kad verslininko dingimo istorijoje - jokių naujienų arba dar ne laikas jas skelbti.

Sekliai nebenori ieškoti dingusio Kaliningrade verslininko

Balandžio 18 dieną Kaliningrade dingusio Lietuvos verslininko Stanislovo Juciaus kolegų pasamdyti privatūs sekliai nebedirba. Po pažertos Kaliningrado pareigūnų kritikos, jie nusprendė nebetęsti tyrimo.

„Aš nenoriu sakyti, kad jie nuimti, bet jie nebedirba, atsisako toliau dirbti“, – DELFI sakė vienas dingusio verslininko kolegų.

Šiuos seklius kritikavę Kaliningrado pareigūnai neva teigė, kad jų pateikta medžiaga neprofesionali, todėl esą jie apskritai gali prarasti licenciją.

Anksčiau buvo skelbta, kad pasamdyti sekliai buvo iš patikimos kompanijos.

Tuo tarpu vienas iš „Jupojos“ akcininkų Vasilijus Popovas DELFI šios informacijos nepatvirtino, jo teigimu, tyrimą vykdo ir privačios, ir valstybinės struktūros.

Privatūs sekliai juos samdžiusiems verslininkams buvo pateikę duomenų, kad S. Jucius buvo įsodintas į milicijos žymenimis pažymėtą autobusiuką. Iš pradžių oficialūs Kaliningrado pareigūnai šią informaciją neigė, vėliau patvirtino Rusijos spaudoje.

Sekliai tvirtino turintys liudininkę, mačiusią įsodinamą verslininką.

Dingo balandžio 18-ą

Dingęs verslininkas buvo Lietuvos kapitalo įmonės „Rosslitstroj" generalinis direktorius ir vienas iš pagrindinių įmonių grupės „Jupoja" akcininkų.

Jis balandžio 18 dienos rytą prie prekybos centro turėjo laukti vairuotojo, tačiau šiam pasirodžius verslininko jau nebebuvo. Nuo to laiko neveikia ir S. Juciaus mobilus telefonas.

Lietuvos generalinio konsulato duomenimis, tai pirmas atvejis, kai Kaliningrade dingo lietuvių verslininkas. Šioje Rusijos srityje įkurta per 600 lietuviško kapitalo įmonių.

„Rosslitstroj“ yra paskelbusi, kad už informaciją apie dingusį verslininką sumokės milijoną rublių ( apie 99 tūkst. Lt – DELFI).

„Jupojos“ akcininkai antradienį nusprendė oficialiais kreiptis į Kaliningrado gubernatorių Georgijų Boosą prašydami suteikti daugiau informacijos apie jo LTV naujienų tarnybai pasakytus žodžius, kad S. Jucius yra gyvas.