Likę du liberaldemokratai įregistravo „Tvarkos ir teisingumo“ frakciją. Taryboje taip pat bus Liberalų ir centro sąjungos, Socialdemokratų, Darbo partijos, Rusų aljanso, Tėvynės sąjungos, Liberalų sąjūdžio, ir Rusų sąjungos frakcijos.

Opozicija gundė

Opozicija reikalavo, prašė, gundė, gąsdino daugumą, kad nebūtų paskirti savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojai.

Opoziciją stebino, kad dar nepradėjo pareigų eiti naujai paskirtas administracijos direktorius Aloyzas Každailevičius, o jo pavaduotojus teikė tvirtinti laikinai einanti administracijos vadovės pareigas Nijolė Laužikienė.

Tėvynės sąjungos frakcijos vadovas Naglis Puteikis sakė, kad ilgėliau pavaduotojų funkcijas apsvarsčiusi opozicija gal pritartų net keturiems jų etatams. Paskui jis priminė, kad tarybos posėdžio medžiaga politikams buvo išdalinta pavėlavus - antradienį, o turi būti padalinta likus trims dienoms iki tarybos posėdžio.

Tai, anot jo, būtų pagrindas pripažinti posėdį neteisėtu.

Opozicijos lyderis Artūras Šulcas sakė, kad pritartų ir didesniam pavaduotojų skaičiui, jei būtų naikinami departamentų direktorių postai. Anot jo, pagal pareigybių aprašymą administracijos vadovo pavaduotojų funkcijos sutampa su kai kurių departamentų vadovų pareigybių aprašymu.

Tarybos mažuma, pakaitinusi aistras, vis dėlto balsavo, kad Rusų aljanso frakcijos narys Viačeslavas Karmanovas būtų paskirtas administracijos direktoriaus pavaduotoju. Jis surinko visus 28 posėdyje dalyvavusių politikų balsus.

Politiniuose kuluaruose šnabždama, kad opozicija Rusų aljansui daro reveransus, nes nori, kad trys šios frakcijos nariai pasitrauktų iš valdančiosios daugumos.

Opozicionieriai nepalaikė Darbo partijos atstovės Daivos Paulauskienės - kandidatės į administracijos direktoriaus pavaduotojos postą. Ji buvo paskirta į pareigas 16 tarybos daugumos atstovų balsais.

V.Karmanovas kuruos miesto ūkio reikalus, o D.Paulauskienė - socialinę sferą.

Bus sunkios derybos

Taryba įsteigė 11 narių kolegiją. Joje dirbs meras, du jo pavaduotojai ir aštuoni atstovai iš tarybos frakcijų. Kadangi vicemeras liberaldemokratas Benas Šimkus į kolegiją paskirtas dėl pareigų, todėl „Tvarkos ir teisingumo“ frakcijos pirmininkas Valerijonas Bernotas pasiūlė į kolegiją Nepriklausomos frakcijos pirmininką E.Sabataitį.

Taryba sudarė Strateginio planavimo, Ūkio, Savivaldybės turto, Ugdymo ir jaunimo reikalų, Teritorijų planavimo, Finansų ir ekonomikos, Socialinių reikalų komitetus.

Kol kas pirmininkų komitetai nerinko - kai kuriuose jų yra po du tarybos daugumos ir opozicijos atstovus. Todėl gali būti neišrinkti komitetų vadovai.

Valdančiųjų laukia sunkios derybos su opozicionieriais dėl komitetų pirmininkų postų.