Gyventojai piktinasi – namai pastatyti vos prieš keletą metų, kodėl iš karto nebuvo galima gatvei skirti S.Nėries pavadinimo. Keli tūkstančiai vilniečių turės savo naują adresą pranešti ne tik giminėms ir artimiesiems, bet ir bankams, telekomunikacijų bendrovėms ir kitoms įstaigoms, o tai kainuos ne tik laiko, bet ir pinigų.

„Pats skelbimas buvo be jokių antspaudų ir parašų atspausdintas ant A4 lapo, aš irgi tokį galiu atspausdinti. Iš kur galiu žinoti, kad tai teisybė?“ – DELFI pasakojo vienas rajono gyventojų.

Valdininkai gūžčioja pečiais, motyvuodami tuo, kad 2004 metų Vyriausybė išleido nutarimą, kuriame numatyta, kad gatvės turi būti tiesios ir jose negali būti išsišakojimų ar nutrūkimų, tuo tarpu anksčiau jo nebuvo laikomasi, o jam atsiradus ne visada buvo atsižvelgiama.

„Visoje Lietuvoje buvo nepakankamas dėmesys adresavimui, per vėlai susirūpino, kadangi ir Vilniaus mieste adresavimu užsiėmė seniūnijos, tai, deja, daug klaidų padaryta ir pradėta negera tendencija buvo pratęsta“, – DELFI sakė Vilniaus miesto savivaldybės įmonės „Vilniaus planas“ vadovas Alvydas Karalius.

„Ukmergės gatvėje buvo tas atvejis, kai ji buvo žinoma viena aiškia trasa, o nuo Fabijoniškių vidurio išsišakojo ir nukeliavo į laukus ir miškus ir pakankamai daug namų prinumeravo“, – tvirtino pašnekovas.

Anot jo, gatvių tiesumo ir aiškumo siekiama norint efektyviau pritaikyti informacines sistemas, pavyzdžiui, 112.

A.Karalius sako, kad gyventojams tai „niekaip neturėtų atsiliepti“. Jis tvirtina, kad Registrų centras nemokamai perregistruos šioje gatvėje esantį nekilnojamąjį turtą, dokumentų tvarkymu turėtų pasirūpinti seniūnijos darbuotojai.

Fabijoniškių seniūnas Vytautas Sabaliauskas DELFI sakė, kad gatvės pavadinimas pakeistas dar pernai metų pabaigoje, o dabar bus keičiami tik daugiabučių adresai.

Seniūnas sakė sulaukiantis daug skambučių iš nerimaujančių gyventojų, tačiau jis ramino, kad didelių problemų keičiant adresą jie neturės.

„Banke man paaiškino, kad gyventojui apie pasikeitusį adresą reikia pranešti elektroniniu paštu arba užeiti banką, jokių mokesčių mokėti arba sutarčių perrašinėti nereikia“, – tvirtino Fabijoniškių seniūnas.

Artimiausiu metu ketinama keisti dar kelių Vilniaus gatvių pavadinimus, siūlomi projektai pateikti miesto tarybai.