Opozicinėms partijoms nepavyko sužlugdyti balsavimo - pirmadienį visos opozicinės partijos buvo susitarusios posėdyje nedalyvauti, tačiau dalis socialdemokratų persigalvojo ir į posėdį atėjo. Vis dėlto socdemai pareiškė balsuosiantys „prieš“.

Posėdyje nepasirodė konservatoriai, liberaldemokratai ir Lietuvos lenkų rinkimų akcijos atstovai bei 3 socialdemokratai - Juras Požela, Audrius Rudys ir Vilmantas Drėma.

Kaip žurnalistams sakė konservatorius Kęstutis Masiulis, socdemas Rimantas Vaitkus jam esą prisipažinęs, jog dalyvauti posėdyje socialdemokratams buvo duoti „patys aukščiausi nurodymai“. K.Masiulis spėja, jog juos davęs partijos pirmininkas Algirdas Brazauskas, kurio žmona Kristina - tarybos narė.

„Šiandien aš tikrai tikiuosi, kad Šv.Valentino dieną tarybos nariai parodys, kurie tikrai myli Vilnių, o kurie tiktai naudojasi kaip kokia prostitute“, - prieš posėdį žurnalistams sakė Vilniaus meras Artūras Zuokas. Paaiškėjus balsavimo rezultatams, meras vasario 14 dieną pavadino verta Vilniaus nepriklausomybės dienos vardo.

Protestavo ir plano rėmėjai, ir kritikai

Bendrojo plano kritikai nuo vidurdienio organizavo protesto žygį į Vilniaus savivaldybę. Protestuotojų būrelis prieš tai aplankė Vyriausybės rūmus, Kultūros paveldo departamentą.

Europos aikštėje jų jau laukė kita mitinguotojų minia. Kadangi dalis piketuotojų pradėjo mitingą per anksti, neturėdami leidimo, policininkai kai kuriems protesto akcijos dalyviams įteikė šaukimus atvykti į policiją. Todėl mitingo dalyviai, nenorėdami nusižengti įstatymui, aikštėje buriavosi grupelėmis po 10 žmonių. Europos aikštėje susitikę žmonės tikino kovojantys prieš miesto užstatymą, ydingo miestui bendrojo plano priėmimą ir tramvajų.

„Vidury baltos dienos, mūsų nieks "negvaltavos“, - skandavo viena piketuotojų. Kitas protestuojas laikė plakatą su Šventojo Rašto žodžiais: “Vargas, vargas didžiajam miestui, iš kurio prabangos jie pralobo“. Prasidėjus posėdžiui, dalis plano kritikų sugužėjo į savivaldybės posėdžių salę, o balsuojant tarybos nariams giedojo Lietuvos himną.

Tuo pat metu prie savivaldybės pasirodė ir kita protestuotojų minia, kuri tikino palaikanti A.Zuoką ir turėjo leidimą mitingui. Jie ištiesė pagalbos ranką A.Zuoko oponentams ir leido protestuoti kartu. Mero šalininkų plakatuose puikavosi užrašai „Naujosios Vilnios prekeiviai už Zuoką“, „Kalvarijų turgavietė už Zuoką“, „Bendras planas – vienoda tvarka visiems“. Jaunasis liberalcentristas iš Elektrėnų Danas Dambrauskas tikino palaikantis dirbančią valdžią ir A.Zuoko veiksmus, kurie, pasak jaunojo politiko, duoda naudos ir kitiems miestams.

Bendrasis planas numato tolesnę miesto raidą ir plėtros prioritetus, taip pat padeda įgyvendinti miesto viziją.