Lenkų tautinės mažumos dominuojamame Vilniaus rajone iki šiol ir Seimo, ir savivaldos rinkimus laimėdavo Lenkų rinkimų akcija.

Telkti jėgas galimai „istorinei pergalei“ Vilniaus krašte atskiru laišku konservatorius yra paraginęs ir buvęs Tėvynės sąjungos pirmininkas europarlamentaras Vytautas Landsbergis.

Dar lapkritį išplatintame V.Landsbergio laiške partiečiams teigiama, jog demografinė Vilniaus rajono padėtis lig šiol visuose nuo Nepriklausomybės pradžios vykusiuose rinkimuose sąlygojo mažą tenykščių rinkėjų aktyvumą bei nedideles galimybes konservatorių partijos kandidatams.

Tačiau per keletą pastarųjų metų, anot V.Landsbergio, į šį regioną persikėlė gyventi daug naujų gyventojų - Lietuvos aktyvios visuomenės dalies atstovai bei potencialūs dešiniųjų partijų rinkėjai.

„Jie suteikia viltį ne vien mūsų partijos kandidatams, bet ir visai Lietuvai - pirmą kartą išrinkti čia į savivaldybę lietuviškas partijas. Šios istorinės galimybės akivaizdoje mes, Lietuvos piliečiai, privalome reikšti savo valią ir parodyti pilietinį aktyvumą, “ - rašoma V.Landsbergio laiške.

Anot europarlamentaro, Tėvynės sąjunga yra parengusi rinkimų strategiją, kuria planuojama kviesti Vilniaus rajono gyventojus aktyviau balsuoti už lietuviškas partijas.

„Be abejo, norime, kad Tėvynės sąjungoje dalyvautų ir ją remtų visų tautybių Lietuvos piliečiai. Visi, kuriems Lietuva - tėvynė. Su kitomis mums ideologiškai artimomis lietuviškomis partijomis taip pat yra vedamos derybos dėl veiksmų koordinavimo rinkiminės kampanijos metu ir dėl vienybės pernelyg ilgai ir nesėkmingai rajoną valdančios Lenkų rinkimų akcijos atžvilgiu“, - rašoma V.Landsbergio laiške.

Čia pat pažymima, jog Vilniaus rajono gyventojų analizė parodė, kad dauguma atsikėlusiųjų į rajoną lietuvių tebėra prisiregistravę rinkėjais Vilniaus mieste.

„Todėl prašau jūsų asmeniškai mano vardu perduoti prašymą kiekvienam šeimos nariui, draugui, pažįstamam, verslo partneriui ar bendradarbiui, gyvenančiam Vilniaus rajone ar turinčiam artimųjų bei draugų Vilniaus rajone, prisiregistruoti rinkėju arba paskatinti tai padaryti kitus, ir aktyviai dalyvauti šiuose ypatingos reikšmės rinkimuose. Pirmą kartą galime laimėti. Laimėkime“, - ragina V.Landdsbergis.

TS Vilniaus rajono rinkimų štabo vadovas Vytautas Sadauskas savo ruožtu yra išplatinęs panašų kreipimąsi į partijos Vilniaus miesto skyriaus pirmininkus bei partiečius, kuriame taip pat kviečia raginti naujuosius Vilniaus rajono gyventojus registruotis pagal gyvenamąją vietą.

„Intensyviai didėjant mūsų bičiulių, giminių ir pažįstamų ratui Vilniaus rajone, reikalingas kiekvieno iš jūsų iniciatyvus darbas, raginant persiregistruoti juos iš Vilniaus miesto į faktinę jų gyvenamąją vietą - Vilniaus rajoną. Reikalinga įsipareigoti, kad kiekvienas skyriaus narys stengtųsi garantuoti 1-3 papildomų asmenų iš savo tarpo dalyvavimą Vilniaus rajono savivaldybės rinkimuose ir balsuotų už mūsų partiją“, - rašo V.Sadauskas.