Tai visuomenė svarsto jau seniai, o pirmadienį dėl vėliavų Lietuvos televizijos laidoje "TV forumas" buvo surengta pirmoji vieša diskusija, rašo dienraštis "Lietuvos rytas".

Heraldikos komisijos pirmininkas istorikas Edmundas Rimša mano, kad abi šios vėliavos gali rasti deramą vietą. Pasak jo, visame pasaulyje pagrindinė vėliava yra nacionalinė, valstybės vėliavos yra antrame ar net trečiame lygmenyje.

"Mano manymu, trispalvei turime suteikti nacionalinės vėliavos statusą, o raudonai su baltu raiteliu – valstybės vėliavos statusą. Ignoruoti raudonąją su baltu raiteliu netikslinga, juk tiek nedaug turime senųjų palikimo šaltinių. Šaltiniuose patvirtinta, kad ši vėliava naudojama nuo XV amžiaus pradžios", - "TV forume" sakė E.Rimša.

"Niekas nenori suregzti sąmokslo prieš lietuvišką trispalvę, niekas nenori jos paniekinti ar ištrenkti iš gyvenimo. Kalbama apie tai, kad laikas nupūsti dulkes nuo Lietuvos valstybės raudonos vėliavos su Vyčiu, kuri asocijuojasi su Lietuvos, kaip didžiosios valstybės, galybe, nuo vėliavos, su kuria buvo laimėtas Žalgirio mūšis", - diskusijoje kalbėjo naujienų agentūros BNS vyriausiasis redaktorius Audrius Matonis.