"Šis solidarumas turėtų įgyti trikampio pavidalą; Vyriausybei, alkoholinių gėrimų gamintojams ir su priklausomybe nuo alkoholio kovojančioms organizacijomis suvienijus savo jėgas prieš "baltus arklius" ", - rašoma trečiadienį išplatintame partijos pranešime spaudai.

"Mes manome, kad galų gale tas besaikis vartojimas neatneša tokio didelio pelno - geriau skatinti vartojimo kultūrą, kai perkami brangesni gėrimai, o ne pigūs, todėl gausiai vartojami, pavyzdžiui, jaunimui skirti kokteiliai", - BNS ketvirtadienį sakė krikdemų atstovė Eglė Samoškaitė.

Lietuvos krikščionys demokratai, anot Eglės Samoškaitės, siekia "atkreipti visuomenės dėmesį į alkoholizmo nelaimę, nes ji lemia daugelį socialinių grėsmių: netinkamą elgesį su vaikais ir jų nepriežiūrą, smurto atvejus šeimose, iškreipia moralės sampratą, išplečia nusikalstamumą, sukelia konfliktus, didina skurdo lygį, yra tiesioginė 7,4 proc. visų sveikatos sutrikimų ir ankstyvos mirties atvejų priežastis, atima iš tūkstančių mūsų piliečių prasmingo gyvenimo perspektyvą."

Pagal alkoholio suvartojimą per metus vienam gyventojui Lietuva yra antra Europoje. Kiekvienas Lietuvos gyventojas per metus suvartoja apie 17 litrų alkoholio.