Kaip BNS sakė Seimo kancleris Gintautas Vilkelis, susiklosčius tokiai situacijai, parlamentui maitinimo paslaugas ir toliau teiks "Greminta", po kurio laiko konkursas bus skelbiamas iš naujo.

Pavasarį kilus vadinamajam privilegijų skandalui, apsižiūrėta, jog "Greminta" parlamente dirbo "šiltnamio sąlygomis" - nemokėjo nei už patalpų nuomą, nei už komunalines paslaugas.

Tuomet žadėta, jog įmonė išskirtinių teisių neteks, o parlamento maitinintojai bus pasirinkti konkurso būdu.

Paskelbus konkursą paaiškėjo, kad "Greminta" jame dalyvauti negalės - neatitinka keliamų sąlygų.

Konkurso sąlygose be kita ko buvo numatoma, jog nuomininko veikla pastaruosius trejus metus būtų nenuostolinga, tuo tarpu "Greminta" pastaruoju metu veikė nuostolingai.

Pradinė 1062,24 kvadratinių metrų Seimo patalpų nuomos kaina mėnesiui buvo numatyta 12163,74 litų, įrangos - 11237,59 litų. Tačiau konkurso sąlygose numatyta, kad nuomininkas Seimo turimos įrangos gali atsisakyti.

Paklaustas, ar nuomos kaina nebuvo specialiai užkelta, kad neatsirastų kandidatų, taip Seime paliekant "Gremintą", parlamento kancleris sakė, jog kainos apskaičiuotos remiantis Vyriausybės nustatyta tvarka, tad piktnaudžiavimų čia negalėję būti.

Kancleris spėjo, jog pagrindinės priežastys, dėl kurių neatsirado norinčių maitinti parlamentą - papildomų rūpesčių sukeliantis išskirtinio objekto statusas, taipogi ir "padidintas žiniasklaidos dėmesys".

Jei "Greminta" netektų teisės maitinti Seimo narių ir darbuotojų, jai greičiausia grėstų likvidavimas. Seimo kanceliarijos skaičiavimais, "Gremintos" darbuotojų išeitinėms pašalpoms reikėtų apie 300 tūkst. litų iš Seimo biudžeto.