Anot ministrės, 2007-2013 metais Lietuva turės galimybę panaudoti apie 36 milijardus litų Europos Sąjungos finansinės paramos, o beveik pusė jos bus skirta kaimui.

„Jauna ūkininkų šeima, norinti įsikurti ir pateikusi tik veiklos, net ne verslo planą, gali gauti dovaną – apie 150 tūkst. litų. Jei ji dar parengs ir verslo planą, numatys perspektyvias investicijas, tie pinigai bus daug didesni“, – aiškino K.Prunskienė.

Siūlymas grįžti ir pasiimti Lietuvoje pinigus, kurie esą jų laukia, nepraslydo jaunosios emigrantų kartos atstovams pro ausis, rašo „Lietuvos rytas“.

Dauguma lietuvių Airijoje nelaiko savęs emigrantais. Jie gyvena ir dirba, bet pripažįsta, jog čia yra tik svečiai.

„Airijoje dabar veikia apie 200 lietuviškų prekių parduotuvių, dirba keli šimtai lietuvių verslininkų“, – sakė ką tik įsikūrusios Airijos lietuvių verslo asociacijos prezidentas 26 metų Mindaugas Maciulevičius, Dandolko mieste turintis savo reklamos agentūrą.

Verslininko nuomone, dauguma lietuvių anksčiau ar vėliau grįš į Lietuvą. Tačiau savo galimybes pažinę žmonės nevažiuos į tėviškę vėl dirbti už 800 litų algą, rašo „Lietuvos rytas“.