Atsakydamas į kritiką politinės partijos lyderis Eugenijus Gentvilas bažnytininkams patarė pirmiau patiems apsišluoti savo kieme.

Birželio 28-30 dienomis Raseinių skyriaus nariai dalyvavo Lietuvos Respublikos liberalų sąjūdžio sąskrydyje, kuris vyko Tytuvėnuose, poilsiavietėje „Sedula“. 

Kaip rašoma skyriaus tinklalapyje, raseiniškiai žaidė krepšinį, futbolą ir, „svarbiausia, surengė skyriaus pirmininko "krikštynas“, kurių akimirkas užfiksavo ir sudėjo į galeriją.

Socialiniame tinkle komentuodamas „krikštynų“ vaizdo įrašą, arkivyskupas S. Tamkevičius parašė, jog „superiniame prisistatyme“ liberalai išjuokė krikštą, žodžius: „Kyrie eleison - Viešpatie pasigailėk“ ir „Dominus Sanctus“ - Šventas Viešpats.

„Labai tiktų, kad tie, kam Krikštas yra brangus, taktiškai, bet labai rimtai reaguotų į šį viešą krikščioniško sakramento išjuokimą. Jeigu taip būtų padaryta musulmonų atžvilgiu, esu įsitikinęs, kad išjuokėjai turėtų saugoti savo galvą“, - teigė Lietuvos vyskupų konferencijos pirmininkas, pridurdamas, jog iki šiol tokio apgailėtino liberalų poelgio jis nebuvo sutikęs.

Lietuvos liberalų sąjūdžio pirmininko pavaduotojas Eugenijus Gentvilas sakė sąskrydyje buvęs, bet nežinantis, net kas tas Raseinių skyriaus vadas, nes yra daugiau kaip 60 skyrių ir sąskrydyje tik kai kuriuose jų aplankė.

„Nemačiau, kas ten buvo, todėl nelabai norėčiau komentuoti, kaip ten viskas atrodė. O išvadą padaryčiau tokią: matyt, tiek liberalai, tiek visi kiti su bažnytine simbolika turėtų elgtis atsargiau, nenaudoti, kur nebūtina“, - atkreipė dėmesį politikas.

Tačiau, E. Gentvilo žodžiais, bažnytininkai irgi turėtų mažiau piktintis, nes norint pasišaipyti iš Bažnyčios, galima tai padaryti atkreipiant dėmesį į pačios Bažnyčios kai kuriuos veiksmus.

„Gal susitarkime taip: liberalai ir kiti politikai, veikėjai geriau mažiau naudotų bažnyčios simboliką ten, kur nebūtina, o bažnytininkai tegu savo kiemą apsišluoja irgi“, - apibendrino Liberalų sąjūdžio pirmininko pavaduotojas.