A. Ramanauskas-Greitai socialiniame tinkle „Facebook“ buvo sukūręs grupę „Pagauti Solomoną“ ir skyrė pradinę 500 litų premiją tam, kuris įduos sienas gigantiškais užrašais „Solomon“ teršiantį žmogų.

„Ne, The Solomonas nepagautas (ta prasme, kad trūksta įrodymų teisminiam persekiojimui, nors policijai yra žinoma jo tapatybė), bet pagauta krūva solomonų, kaip ir tikėjausi. Tikiuosi, The Solomono reikalai kažkada vistiek atkeliaus į teismą, su įkalčiais, su liudininkais“, - „Facebook“ trečiadienį skelbia A. Greitai.

Per daugiau nei pusmetį premijai skirta suma išaugo iki 2113,80 Lt – iniciatyvą parėmė kovai su vandalizmu pritariantys asmenys.

A. Ramanauskas-Greitai kol kas nežino, ką daryti su nepanaudotais pinigais. Svarstomi variantai pinigus įteikti „labiausiai nusipelniusiam kovoje su vandalais farui“. Kita idėja - perduoti pinigus Vilniaus savivaldybės Viešosios tvarkos ir civilinės saugos departamentui su pageidavimu, kad lėšos būtų skirtos kovai su vandalizmu. Žmonės kviečiami teikti ir kitus pasiūlymus, geriausią variantą planuojama išsirinkti balsuojant „Facebook“.

Pageidaujantys galės paaukotą sumą atsiimti.

Užpuolė visas padugnynas

Vos tik ėmęsis akcijos, A. Ramanauskas-Greitai buvo įsitikinęs, kad Solomonas greitai bus pagautas. Dabar buvęs sostinės tarybos narys nepripažįsta, kad akcija „Pagauti Solomoną“ patyrė fiasko.

„Tikrai ne. Pats The Solomonas, kaip jau žinome, nenubaustas dėl įkalčių stokos. Nepaisant daugybės man parašiusių (vieni aiškiai blefavo ar žaidė, kiti suteikė realistiškai atrodančios info), nei vienas žinių paketas apie šunsnukį nesvėrė pakankamai, kad prokuratūra ar teismas leistų suimti. Bent jau tiek žinau iš VPK; jiems esu persiuntęs viską, tik užtušuotais siuntėjų ID“, - sako jis.

A. Ramanauskas-Greitai tikina tokio rezultato ir tikėjęsis. Esą jam kur kas svarbiau buvo sukelti triukšmą apie visą reikalą.

Pasak A. Ramanausko-Greitai, dėl akcijos žmonės pradėjo labiau pastebėti vandalizmą, be to, Vilniaus policija šiemet pagavo gerokai daugiau vandalų nei per tą patį laikotarpį pernai.

„Atsirado žmonių, teigusių, kad tai buvo mano priešrinkiminė reklamos akcija. Tie žmonės, patys būdami menkystomis, ir kitus vertina kaip save. Šiandien žinome, kad į jokius rinkimus aš nėjau. Buvo žmonių, teigusių, kad tuos pinigus aš pasisavinsiu. Ne, nepasisavinau, nes tai ne mano stilius. Vagystės - atviros ar ne - yra ne mano planuose, o TŲ žmonių godonėse“, - skelbia A. Ramanauskas-Greitai.

Laidų vedėjas sako „išjudinęs visą padugnyną“ – gavo grasinančiių, šmeižikiškų laiškų tiek apie save, tiek apie šeimą.

A. Ramanauskas-Greitai priduria labiau už grafičių vandalus nekenčiantis jų advokatų – visų, kurie aiškina apie grafičių grožį.