Kad toks skundas egzistuoja, patvirtino Priežiūros komiteto pirmininkas Arvydas Anušauskas. To neneigia ir P. Ragauskas, nors plačiau komentuoti nepanoro.

„Taip, apskundžiau, bet komentuoti nieko nenorėčiau“, - sakė P. Ragauskas.

Priežiūros komiteto pirmininkas A Anušauskas savo ruožtu teigia, kad A. Ramanausko klausimą pirmiau apsvarstyti turėtų skyriaus Etikos komisija, mat neva Priežiūros komitetas pats informacijos nerenka ir tik priima suinteresuotų pusių pateiktus skundus, juos vertina.

„Mes tokio klausimo dar nesvarstėme ir kai svarstysime (jeigu svarstysime), informuosime. Bet pagal įstatus nėra numatyta, kad Priežiūros komitetas svarstytų ką nors, ką narys... Na, jeigu tai neliečia partijos narių. Mūsų įgaliojimai susiję tik su partijos nariais. Nes visa kita, kas nesusiję su partijos nariais, tie žmonės gali skųsti ir skundžia įvairių kodeksų numatyta tvarka. Kitas dalykas, skyriai, kuriems priklauso atskiri asmenys, turi Etikos komisijas ir jos turi apsvarstyti, jeigu mano esant reikalinga, nes mes neturime galimybių skaityti tūkstančių „facebook'ų“, - aiškino A. Anušauskas, tačiau jis patvirtino, kad Priežiūros komitetas gavo raštišką kreipimąsi dėl A. Ramanausko.

Kaip žinoma, laidų vedėjas A. Ramanauskas praėjusį pirmadienį „Facebook“ paskelbė „Metų Šūdus“ – „ryškiausias 2012-ųjų beždžiones“. Premjerui A. Butkevičiui atiteko „Metų idioto“ titulas.

A. Ramanauskas-Greitai išjuokė A. Butkevičiaus mintį „Laisvosios rinkos institutas Lietuvoje užsiima net žalingais valstybei ir jos žmonėms veiksmais. Pavyzdžiui, jie sako, kad jeigu įmonė nesugeba dirbti, tegul ji bankrutuoja“. Už tai A. Butkevičius įvardytas kaip „didžiausias visų laikų ekonomikos genijus“.

„Būdamas (lyg ir) socdemas, pasirodė besąs skystakiaušis fūfelis, nepalaikantis homoseksualų santuokų ar bent partnerystės įteisinimo Lietuvoje, už ką buvo visiškai pelnytai kritikuotas sveikos, nebrazauskinės kairės; gerb. Premjere, nu įsigykit linzes, jopšichmat'! Nemalonu, kad mūsų šalies premjeras atrodo kaip koks prietaisas“, – apie ministrą pirmininką „Facebook“ parašė A. Ramanauskas.

A. Ramanausko-Greitai įrašas „Facebook“ netruko sulaukti naujienų agentūros direktoriaus Artūro Račo dėmesio. Savo asmeniniame tinklapyje A. Račas pareiškė, kad A. Ramanauskas-Greitai pridergė visą viešąją erdvę.

Sausio 1-ąją A. Račas pradėjo skelbti „srutų duobės gyventojų“ – atmatų – sąrašą. Į jį patenka visi tie, kurie „Facebook“ spaudė „patinka“ arba dalijosi skandalinguoju A. Ramanausko įrašu.