Savivaldybės tarybai besiruošiant svarstyti klausimą dėl nepasitikėjimo Kauno miesto meru Andriumi Kupčinsku, valdantieji ragino tarybą išlaikyti stabilumą.

„Manome, kad labai svarbu yra stabilumas miestui, nes daugelis darbų to reikalauja. Todėl labai svarbu ir kviečiame visas frakcijas ir visus tarybos narius įvertinti aplinkybes ir pasistengti vardan Kauno ir garbingai pabaigti kadenciją. (...) Dėl to atnaujinome koalicijos sutartį, kurioje yra Tėvynės sąjungos Kauno sueigos pirmininko, Socialdemokratų skyriaus pirmininkės, Jaunosios Lietuvos vado ir Lietuvos valstiečių ir žaliųjų Kauno skyriaus pirmininko parašai“, – žurnalistams trečiadienį sakė A.Kupčinskas.

Pasak mero, atnaujinti koalicijos sutartį nuspręsta ir dėl to, kad išnyko Liberalų ir centro sąjungos frakcija. Šioje sutartyje nepasirašė „Tvarkos ir teisingumo“ frakcijos atstovai.

„Užregistruotoje interpeliacijoje merui atsiranda vis nauji parašai, ir mes matome, kad iš tiesų tų dėtų parašų ant įvairiausių lapų egzistavo ne vienas egzempliorius. Turėdami tam tikrą informaciją ir matydami, kad „Tvarkos ir teisingumo“ frakcijos nariai reiškia nepasitikėjimą, tai jie jau laužo koalicijos sutartį“, – kalbėjo meras.

„Tvarkos ir teisingumo“ frakcijos seniūnė Aušra Ručienė BNS trečiadienį sakė, kad frakcija dar neturi vieningos nuomonės dėl to, kaip balsuos šiuo klausimu.

Valdantieji svarsto galimybę reikšti nepasitikėjimą šios partijos vicemerui Vytautui Vasilenko – pasak A.Kupčinsko, tai priklausys nuo „Tvarkos ir teisingumo“ balsavimo dėl interpeliacijos.

Parašus po interpeliacija padėjo ir kai kurie socialdemokratai. Socialdemokrato Židrūno Garšvos teigimu, tai buvo atskirosios nuomonės, bet dabar tarybos nariai yra gavę partijos skyriaus įpareigojimą nepasitikėjimo nepalaikyti.

„Mes tikrai turime priekaištų koalicijos partneriams, bet darbas turi vykti tiesioginėse derybose, prie darbo stalo, o ne kažką griaunant“, – kalbėjo Ž.Garšva.

Kauno opozicija antradienį užregistravo nepasitikėjimą A.Kupčinsku. Jie kalbėjo, kad paskutine priežastimi tapo mero atsisakymas rengti neeilinį tarybos posėdį. Pats A.Kupčinskas tvirtina, kad parašai dėl nepasitikėjimo pradėti rinkti dar prieš tai, kai pradėta kalbėti apie šį posėdį. Opozicijos atstovai tai neigia.

Užregistruotame dokumente yra 16 tarybos narių parašai, patvirtino tarybos sekretorius. Tačiau opozicijos skaičiavimais, palaikančių interpeliaciją yra daugiau.

„Turime parašus, kurie yra sudėti ant interpeliacijos teksto, jų yra 23. O čia jau žmonių garbės reikalas, ar jie padėję parašą jį atsiima“, – kalbėjo „Vieningo Kauno“ frakcijos seniūnas Povilas Mačiulis.

Opozicijos prašyti neeiliniame posėdyje nagrinėti klausimai įtraukti į ketvirtadienį vyksiančio tarybos posėdžio darbotvarkę.