„Tai, kad ji atsisakė dabar, liudija jos blaivų išskaičiavimą ir matymą, jog bus veltui švaistoma energija. Kita vertus, laimėjus Andriui Kubiliui šiuos rinkimus savotiškai atsiveria tuščia vieta atrenkant kandidatą į prezidentus. Čia jai šansas didesnis“, - teigė politologas.

Kaip žinoma, visuomenėje I. Degutienė yra populiaresnė už A. Kubilių, bet partijoje, jos teigimu, vyrauja liberalesnio sparno, daugiau dėmesio kreipiančio į eknominius dalykus, atstovai. Dėl šios priežasties ji nutarė nesiekti partijos vairo.

Savaitgalį TS-LKD bendrija „Lietuvos krikščionys demokratai“ priėmė rezoliuciją, kuria siūlo prezidento rinkimuose 2014 m. kelti savo kandidatą. 2009 m. prezidento rinkimuose TS-LKD rėmė Dalios Grybauskaitės kandidatūrą.

Vienas krikdemų Paulius Saudargas tiesiai įvardija, kad I. Degutienė galėtų tapti TS-LKD kandidatu prezidento rinkimuose.

L. Bielinis teigia manantis, kad konservatoriai diskutuos apie savo kandidatą prezidento rinkimuose, bet galiausiai nutars vėl paremti prezidentę D. Grybauskaitę, nors I. Degutienė dėl galimybės rungtis dar gali ir pakovoti.

„I. Degutienė dar pakovos, nes kodėl ji turi staiga visko atsisakyti. Ji suvokia šios dienos potencialą, galimybes, ką ji ir pasakė, bet artėjant prezidento rinkimams situacija gali keistis“, - teigia politologas.