Pasak Kauno technologijos universiteto profesoriaus, socialinių mokslo daktaro Algio Krupavičiaus, tokių ministrų pirmininkų, kaip A.Butkevičius, kurie pasitikėjimo reitinge užimtų stabilią antrąją vietą, buvo labai mažai.

„Nepasirašęs sutarties su JAV bendrove „Williams“ populiarumo viršūnėje, būdamas ministru pirmininku, laikinai pabuvojo tik Rolandas Paksas. Pats A.Butkevičius laikomas palaikančiu dialogą ir siekiančiu diskutuoti politiku. Kitas dalykas, kad dabartinės vyriausybės reitingas, lyginant su Andriaus Kubiliaus ministrų kabineto reitingu, yra kone du kartus didesnis. Nepaisant to, kad apskritai Vyriausybė, Seimas, partijos ir teismai yra vertinami gana skeptiški“, – paskutines visuomenės nuomonės tendencijas komentavo A.Krupavičius.

Pasak KTU profesoriaus, žvelgiant į ateitį, perspektyvos, išsilaikyti aukštam A.Butkevičiaus reitingui, kol kas yra palankios. „Vis dėlto politikoje žodis „kol kas“ yra svarbus, nes gali būti tokių aplinkybių, kaip ekonomikos augimo sulėtėjimas, įtampos su Rusija augimas, ir pan., kurios gali gerokai pristabdyti Lietuvos ekonominį vystymąsi ir tuomet vyriausybei pasitikėjimą išlaikyti būtų sunku“, – svarstė pašnekovas.

Pasak A.Krupavičiaus, šios vyriausybės įgyvendintų darbų sąrašas gana ilgas – vyriausybė didino minimalų atlyginimą, kitąmet bus įvestas euras. „Buvo stipriai motyvuotos institucijos, kad vyktų daugiabučių renovacija. Kita vertus, dabartinei vyriausybei yra lengviau, nes šalies ekonomika po truputį auga. Gal tai tiesiogiai ir neatsiliepia gyventojų pajamoms, bet tai yra palanku bet kuriai valdančiajai koalicijai ir jos vyriausybei“, – apie vyriausybės reitingus kalbėjo A. Krupavičius.

Tik neseniai Vidaus reikalų ministru tapęs Saulius Skvernelis jau atsidūrė palankiausiai visuomenės vertinamų politikų sąraše. „S.Skvernelis įgijo tokį pasitikėjimą, kuris yra labai retas, bet aplinkybės, matyt, tokios, kad buvo tvirtinamas ne visas minsitrų kabinetas. Šį kartą vyko vieno ministro paskyrimas, jis buvo intensyviai aptarinėjimas viešoje erdvėje ir tai, ko gero, buvo viena iš to priežasčių“, – sako A. Krupavičius.

Nors nebe pirmą mėnesį augantis pasitikėjimas policija taip pat turėjo įtakos S.Skvernelio populiarumo kreivės kilimui aukštyn, A.Krupavičius paragino nepamiršti ir dar vienos institucijos, kuri priklauso VRM. „S.Skvernelio vadovaujamai ministerijai priklauso ir ugniagesiai gelbėtojai. Tai yra ta institucija, kuri Lietuvoje yra populiariausia jau daugelį metų. Ko gero ir tai, ir kitos aplinkybės paskatino, kad pasitikėjimas naujuoju vidaus reikalų ministru yra labai aukštas“, – mintis dėstė prof. A.Krupavičius.