Penktadienį minima Savivaldos diena, tad lankytojams buvo surengtos kelios ekskursijos po visą tarpukariu statytą savivaldybės pastatą. Žmonės galėjo ne tik pabuvoti Didžiojoje salėje, kur priimami svarbiausi miesto klausimai, bet taip pat ir kitose erdvėse, kurios paprastai yra uždaros lankytojams.

Ekskursijos dalyviai turėjo progą pasivaikščioti ilgais koridoriais, jiems atvertos Koplytėlės durys ir net suteikta galimybė pasivažinėti tarpukario laikų liftu, kuris kasdien nėra naudojamas, tačiau kartais leidžiama svečiams jį išbandyti.

Kauniečiai apžiūrėjo mero bei vicemerų kabinetus, viešųjų ryšių skyriaus darbuotojų kabinetus.

Ekskursiją po savivaldybės pastatą vedusiam Bendrojo skyriaus vedėjo pavaduotojui Broniui Varnui ir kitiems savivaldybės darbuotojams smalsūs lankytojai uždavė daugybę ne tik rimtų, bet ir gana šmaikščių klausimų.

Žmonės teiravosi, kaip galima paveikti miesto tarybos narių sprendimus, kodėl vicemero Simono Kairio kabinetas yra dešinėje pusėje, o kito vicemero Vasilijaus Popovo kairėje.

Ne vieną ekskursijos dalyvį domino, ar po savivaldybės pastatu yra įrengta slėptuvė, kurioje karo atveju miesto valdžia galėtų pasislėpti. Sklandė ir gandai, jog Kauno savivaldybė yra sujungta požemiais su kitais miesto objektais ir galima nukeliauti net iki senamiesčio, tačiau tokių duomenų nėra išlikę, tad belieka tik spėlioti, jog miestas yra suraizgytas požeminiais tuneliais.

Ekskursantai galėjo akie krašteliu pažvelgti ir nuo savivaldybės stogo. Čia paprastai lankytojai nėra leidžiami, tad negali pasigrožėti Laisvės alėja ir atsiveriančia panorama, tad dalyvius ši pastato vieta labai džiugino.

Pastatas, kuriame įsikūrusi Kauno miesto savivaldybė, Laisvės alėjos ir L.Sapiegos gatvių sankryžoje pastatytas 1938–1940 metais. Čia tarpukariu buvo suplanuota įkurdinti Taupomųjų kasų rūmus. Tačiau prasidėjus sovietų okupacijai pastatas buvo naudotas kitoms reikmėms.