Kaip atsistatydinimo priežastį jis nurodė tai, kad ministras H. Žukauskas jam pavedė kuruoti ne eurointegracinius procesus, kaip buvo tartasi, o aplinkos kokybės sritį.

Prezidentas Valdas Adamkus, sužinojęs apie atsistatydinimą, išreiškė apgailestavimą, kad kvalifikuoti ir pasaulyje pripažinti aplinkosaugos specialistai yra nereikalingi dabartinei Aplinkos ministerijai.

H. Žukauskas spaudos konferencijoje tvirtino įkalbinėjęs viceministrą pasilikti, tačiau jo netenkino darbo sritis, kurioje jam teko dirbti.

Pasak ministro, apie aplinkos kokybės srities kuravimą buvo kalbėta ir su prezidentu V. Adamkumi.

"Dabar aš nelabai suprantu Prezidentūros pozicijos pasikeitimų, tačiau ir su prezidentu buvo kalbėta apie aplinkos apsaugą ir aplinkos kokybę, " tikino ministras.

Ministras tvirtino, jog "yra suiteresuotų pusių, kurios norėtų, kad Aplinkos ministerija virtų kaip katilas".

Ministras stebėjosi, ar Aplinkos ministerijoje yra specialistų, kurie norėtų dirbti gamtos, aplinkos apsaugos sferoje bei aplinkos kokybės sferoje.

"Aš suprantu, kad dabar mes visi rankom susikibę - į Europą, bet kas Lietuvoje darosi, aš suprantu, kad niekas nenori dirbti", sakė ministras.

Jis spaudos konferencijoje tikino, kad iš pat pradžių siūlė A. Kundrotui dirbti gamtos apsaugos, o ne eurointegracijos srityje.

"Mes kalbėjom apie aplinkos apsaugos klausimus, jei jums reikia, galiu persižegnoti", tvirtino H. Žukauskas.

H. Žukauskas dėl naujo viceministro paskyrimo žadėjo apsispręsti "per šventes".