„Žinių radijui“ jis teigė, kad nebūtina būti labai turtingam, kad pats galėtum padėti. Dėl to gydytojas ir važinėja po karščiausius pasaulio taškus, teikdamas pagalbą.

„Geriausias darbas yra tas, kurį tu darai, nebūdamas geriausioje pozicijoje. Tarkim, neturėdamas daug pinigų tu duodi pinigų kitam žmogui. Tai yra daug didesnis darbas negu tu būtum milijonierius ir kam nors duotum 100 litų. Man atrodo, kad niekada nebūsi pakankamai sotus ar pakankamai laimingas, kad padėtum kitam“, - laidoje „Žmogus žmogui“ kalbėjo A. Slavuckis.

Pasak jo, lietuviai turėtų būti labai laimingi ir dėkingi, kad gyvena būtent čia, nes mūsų šalies neskriaudžia nei gamta, nei baisios epidemijos:

„Kiekvieną kartą kai grįžtu į Lietuvą, man atrodo, kad čia rojus žemėje. Jeigu mes šiek tiek sustotume, apsidairytume ir pamirštume tuos kasdienius rūpesčius, suprastume, kiek mes turime, kokie mes esame laimingi. Mes neturime žemės drebėjimų, neturime cunamių, neturime jokių gamtos išdaigų Lietuvoje, neturime mirtinų virusų – nieko. Esame geriausioje įmanomoje klimato zonoje, esame puikioje ekonominėje padėtyje, nors gyvenk ir būk laimingas“,- sakė A. Slavuckis.

„Turėtume atiduoti duoklę kitiems pasaulio kraštams, kur žmonės vargsta, kur yra siaubingas klimatas, kur neauga žemės produktai, kuriuos Vakarų valstybės nustekeno, kurių resursus jie pasiėmė. Yra įvairiausių vietų pasaulyje, kur turėtume atiduoti tą duoklę žmonėms“, - teigė jis.

Laida „Žmogus žmogui“ transliuojama antradieniais 14.35 val.