Antradienį kalbėdamas iškilmingame Seimo posėdyje, kuris skirtas Europos žmogaus teisių ir pagrindinių laisvių konvencijos 50-čiui paminėti, A. Paulauskas pabrėžė, kad orumas yra vertybė, "kurią įsisąmoninti galime tik kurdami atvirą įvairiems jos poreikiams visuomenę, stengdamiesi įstatymų raide įpareigoti laikytis pagarbos žmonių santykiuose".

A. Paulauskas pastebėjo, kad Lietuvos piliečiai dėl biurokratinių kliūčių dažnai patiria asmens orumo įžeidimus, kai bando susigrąžinti nuosavybę arba ją įteisinti registruodami.

"Paradoksalu, kai jam (piliečiui - BNS) reikia įrodinėti ir prašyti registruoti tai, ką jis iš tikrųjų valdė ir valdo. Bet mes nesame įveikę priežasčių, kodėl didesniu mūsų piliečio turto "valdytoju" jaučias biurokratas, nuo kurio valios ir tiesioginių pareigų atlikimo priklauso nuosavybės grąžinimas ar jos įteisinimas", kalbėjo jis.

Pasak Seimo pirmininko, "kontoros leistos steigti, kad tarnautų ir teiktų paslaugas, bet ne tam, kad tyčiotųsi iš kliento, reikalautų nepagrįstai didelių mokesčių, kuriuos dėl jų pačių padarytų klaidų susigrąžinti itin sudėtinga".