„Klaipėdoje bus, nes ten yra infrastruktūra. Mes jau turime tam tikrus padalinius ir batalionus, kurie bus priskirti tai brigadai. Manau, kad 2016 metais mes brigadą turėsime“, - BNS sakė Lietuvos kariuomenės vadas generolas majoras Jonas Vytautas Žukas.

Brigados štabo pagrindą turėtų sudaryti Klaipėdoje veikiančio Sausumos pajėgų vadovybės Operacijų planavimo ir valdymo centro personalas.

Brigadai ketinama priskirti du batalionus - Lietuvos didžiojo kunigaikščio Kęstučio mechanizuotasis pėstininkų ir Lietuvos didžiojo kunigaikščio Butigeidžio dragūnų batalionai. Iki 2021 metų brigadą turėtų papildyti ir nauji batalionai.

Tipinėje Motorizuotoje pėstininkų brigadoje būna 2-3 tūkst. karių.

Dėl antrosios brigados sausumos pajėgose steigimo balandžio pradžioje nusprendė Valstybės gynimo taryba.

Lietuvoje šiuo metu yra viena sausumos pajėgų brigada - Mechanizuotoji pėstininkų brigada „Geležinis Vilkas“. Jos vadovybės štabas ir jai priskirti padaliniai dislokuoti Rukloje, Jonavos rajone.

Šiuo metu Lietuvos kariuomenėje yra apie 8 tūkst. profesinės karo tarnybos karių, nuo šiemet kasmet ketinama pakviesti apie 3 tūkst. šauktinių. Krašto apsaugos savanorių pajėgose tarnauja apie puspenkto tūkstančio savanorių.

Lietuva savo gynybinius pajėgumus stiprina reaguodama į Rusijos veiksmus Ukrainoje ir padidėjusį karinį aktyvumą Baltijos jūros regione.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (194)