„Siemens“ arenoje vyksiančios Šokių dienos „Laiko vaikai“ idėja – liaudies, klasikinių ir šiuolaikinių šokių pynėje atskleisti vaiko gyvenimą.

Šventės organizatoriai atskleidžia, jog choreografiniais ornamentais pasakojama apie mažąjį žmogų, jo augimą, žaidimus, džiugų bendravimą su draugais, brandą, pirmuosius jausmus ir skubantį laiką, kaip didžiausią turtą, kurio nereikia švaistyti.

Per šventę užkulisiuose klegėjo vaikai – dešimtys kolektyvų spaudžiasi "Siemens" arenos viduje, už pagrindinės salės. Kitiems pasisekė mažiau ir dalį laiko teko laukti lauke - ir vilnoniais tautiškais rūbais pasipuošę vaikai pakėlė nepakenčiamą karštį.

„Taip, mes su storomis vilnonėmis kojinėmis. Labai karšta, bet reikia laukti pasirodymo“, - noriai pasakojo ir į senovinį apavą įspraustas pėdas rodė vaikai. Berniukai apsivilkę ir šiltomis liemenėmis, o mergaitės kaista su žemę šluojančiais plačiais, plonos vilnos sijonais.

Pasirodymai pavyko

Renginį pradėjo trispalvės spalvų kostiumus vilkintys šokėjai, vėliau žiūrovus užbūrė šimtas baleto šokėjų ir pasirodymas „Balta vaikystė“. Po pasirodymo merginos pasakojo, jog salėje nebuvo pakankamai vietos laisvai judėti – nuo žiūrovų jas skyrė visai nedidelis atstumas: „Šokome arčiau nei turėjome, tačiau pasirodymas pavyko“.

Šokių kolektyvų vadovai ir lydintys asmenys teigė, jog yra patenkinti renginio organizacija – visiems dalyviams užteko vietos laukiant savo pasirodymų, nurodymai vadovams buvo aiškūs.

„Organizatoriai, kurie suvaldė apie 5 tūkst. šokančių moksleivių, tai padarė gerai. Žinoma, kaip ir kiekviename renginyje galima ieškoti ir minusų, tačiau esame patenkinti. Taip pat galiu pasakyti, kad esame apgyvendinti neblogoje mokykloje, jos vadovai taip pat geranoriški, padeda iškilus įvairiems nesklandumams. Tiesa, pirmosiomis dienomis turėjome problemų su maitinimu, tačiau jos buvo išspręstos. Nereikia stebėtis – paauglių šokėjų apetitas yra žvėriškas ir tai yra normalu“, - pasakojo „Siaustukų“ kolektyvą iš Širvintų lydėjusi Margarita.

Moteris atkreipė dėmesį, jog stadionai, kuriuose vyko šokių repeticijos, buvo pavirtę į purvinas klampynes. Tačiau dėl to galima kaltinti tik orą – todėl kolektyvo vadovai pasirūpino, kad visi vaikai turėtų botus.

Moksleivių šokių dienos susidomėjimas buvo pakankamai didelis – iš pradžių žiūrovai vos užpildė trečdalį sėdimų „Siemens“ arenos vietų, tačiau renginiui įsibėgėjus, buvo užsėstos beveik visos vietos.

Dviejų valandų renginį užbaigė įspūdingas, visų šventės šokėjų pasirodymai „Paukščių takas“ ir „Linksmapolkė“, kurie simbolizuoja vaikystę. Į sceną suplūdusiems Dainų šventės šokėjams žiūrovai plojo atsistoję.

Primename, kad sekmadienį laukia trečioji moksleivių dainų šventės diena: Kalnų parke 22 val. prasidės Ansamblių vakaras.