Per antrąjį turą rinkėjai truputį vangiau eina balsuoti. Per pirmąjį turą prasidėjus išankstiniam balsavimui spalio 6 dieną savo valią pareiškė 36 tūkst. 765 arba 1,47 proc. rinkėjų.

Tačiau palyginti su 2012 metų Seimo rinkimais, aktyvumas yra didesnis. Tuomet pirmąją dieną balsuojant iš anksto antrajame ture atvyko 0,92 proc. rinkėjų.

Trečiadienį aktyviausi buvo Centro-Žaliakalnio (2,47 proc.), Zanavykų (2,35 proc.), Marijampolės (2,33 proc.), Kretingos-Palangos (2,19 proc.), Senamiesčio (2,11 proc.) apygardų rinkėjai. Pasyviausiai balsavo Panerių (0,60 proc.), Garliavos (0,72 proc.), Marių (0,73 proc.), Naujosios Vilnios (0,76 proc.), Kuršėnų-Dainų (0,76 proc.) apygardų rinkėjai.

Ketvirtadienis yra paskutinė diena balsuoti iš anksto Seimo rinkimų antrajame ture, renkant Seimo narius 68 vienmandatėse apygardose.

Trys naujojo Seimo nariai buvo išrinkti jau pirmajame ture, o likusiose apygardose varžosi po du kandidatus, surinkusius daugiausiai balsų per pirmąjį turą.

Balsuoti galima nuo 8 iki 20 valandos visų šalies savivaldybių patalpose. Balsuoti iš anksto gali visi rinkėjai, kurie rinkimų dieną neturi galimybės atvykti balsuoti į rinkimų apylinkę.

Taip pat ketvirtadienį tęsiamas balsavimas specialiuose paštuose, čia balsuoja esantieji sveikatos priežiūros, socialinės rūpybos ar globos įstaigose arba atliekantieji karo tarnybą, taip pat esantieji sulaikymo ir įkalinimo įstaigose.

Penktadienį pasidės ir šeštadienį bus tęsiamas balsavimas namuose. Čia balsuoti gali neįgalieji, dėl ligos laikinai nedarbingi rinkėjai, taip pat sulaukę 70 metų ir vyresni, jeigu jie dėl sveikatos būklės patys negali atvykti rinkimų dieną į rinkimų apylinkę.

Rinkimų dieną sekmadienį balsavimas rinkimų apylinkėse prasidės 7 ir baigsis 20 valandą.

Daugiausiai antrajame ture yra Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų kandidatų – 42, nedaug nuo jų atsilieka ir Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga su 40 kandidatų.

Socialdemokratų partija antrajame ture turi 21 kandidatą, Liberalų sąjūdis – 12 kandidatų. Į antrąjį turą taip pat yra patekę penki Darbo partijos kandidatai, tiek pat save išsikėlusių kandidatų, keturi „Tvarkos ir teisingumo“ kandidatai.

Po du kandidatus turi Lietuvos lenkų rinkimų akcija-Krikščioniškų šeimų sąjunga bei Lietuvos laisvės sąjunga (liberalai), „Lietuvos sąrašas“, Lietuvos žaliųjų partija bei Antikorupcinė N.Puteikio ir K.Krivicko koalicija (Lietuvos centro partija, Lietuvos pensininkų partija) – po vieną.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)