„Kviečiu palaikyti sveiką protą, kad tam sveikam protui būtų daugiau galimybių ateities Seime“, - žurnalistams trečiadienį Vilniaus savivaldybėje sakė R. Šimašius, rinkimų antrajame ture balsavęs iš anksto.

Jis balsavo Senamiesčio vienmandatėje apygardoje, kur varžosi konservatorius, sostinės vicemeras Mykolas Majauskas ir buvęs Vilniaus meras, Lietuvos laisvės sąjungos (liberalų) pirmininkas Artūras Zuokas.

R. Šimašius neatskleidė, už ką balsavo, tačiau teigė pasisakęs „už ateitį ir už permainas“.

„Tikiuosi, kad bus protinga, sąžininga, skaidri ir sveiko proto politika ateityje“, - teigė Liberalų sąjūdžio pirmininkas.

Pasak jo, liberalai šiuo metu su niekuo nesidera dėl galimybės dalyvauti formuojant valdančiąją koaliciją. R. Šimašius tvirtino, kad liberalai pasisako už žmogaus teises ir galimybes užsidirbti, pragyventi ir išlaikyti šeimas, o šių tikslų iš principo siekti gali tiek būdami valdančiojoje daugumoje, tiek opozicijoje.

„Natūralu, kad reikia palaukti rinkimų rezultatų, ką žmonės nuspręs išrinkti“, - kalbėjo Vilniaus meras.

Liberalų sąjūdis antrajame ture turi 12 kandidatų vienmandatėse apygardose, o aštuonis Seimo narių mandatus jau iškovojo per daugiamandatę apygardą prieš dvi savaites.

Daugiausiai – 42 – antrajame ture yra Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų kandidatų, nedaug nuo jų atsilieka ir Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga su 40 kandidatų. Socialdemokratų partija antrajame ture turi 21 kandidatą.

Į antrąjį turą taip pat yra patekę penki Darbo partijos kandidatai, tiek pat save išsikėlusių kandidatų, keturi „Tvarkos ir teisingumo“ kandidatai.

Po du į antrąjį turą patekusius kandidatus turi Lietuvos lenkų rinkimų akcija-Krikščioniškų šeimų sąjunga bei Lietuvos laisvės sąjunga (liberalai), „Lietuvos sąrašas“, Lietuvos žaliųjų partija bei Antikorupcinė N. Puteikio ir K. Krivicko koalicija – po vieną.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (90)