Tačiau kokios informacijos apie naująjį FNTT vadą ieškota STT – komisijos pirmininkas Ligitas Kernagis neatskleidė.

„Informaciją, kurios mums reikėjo, mes gavome. Dar laukiame papildomos informacijos. Kai surinksime visą informaciją, tada galėsime jus informuoti“, - po valandą trukusio apsilankymo STT žurnalistams sakė L. Kernagis.

Paklaustas, ar ši informacija rodo, jog K. Jucevičius negali eiti FNTT vadovo pareigų, jis teigė, kad „apie tai kalba dar neina“.

Kad komisija į STT atvyko domėtis K. Jucevičiaus asmeniu – viešai pareiškė komisijos pirmininko pavaduotoja, konservatorė Agnė Bilotaitė. Tačiau L. Kernagis atsisakė tai patvirtinti ar paneigti.

K. Jucevičius konkurso į FNTT vadovo postą laimėtoju paskelbtas praėjusį penktadienį. Pora dienų anksčiau, Vyriausybė paskelbė sutarusi, kad šis konkursas bus stabdomas. Tačiau konservatoriams pateikus Liberalų ir centro sąjungai reikalavimus atstatydinti vidaus reikalų ministrą Raimundą Palaitį, stabdyti konkursą ir grąžinti į pareigas buvusius FNTT vadus Vitalijų Gailių ir Vytautą Giržadą, R. Palaitis konkurso nesustabdė.

A.Stancikienė: Antikorupcijos komisijos gauta informacija gana skandalinga

Po apsilankymo Specialiųjų tyrimų tarnyboje (STT) Seimo Antikorupcijos komisijos nariai teigia gavę skandalingos informacijos, kuri gali kai kuriems pareigūnams net užkirsti kelią užimti postą. Tačiau jie kol kas neatskleidžia, apie kokį pareigūną kalba.

"Ta informacija, dėl kurios važiavome, mes ją gavome ir ji pasitvirtino. Ji, mano nuomone, yra gana skandalinga (...) Ji įdomi, ji rodo tam tikrą kompetenciją. Jai pasitvirtinus, ji gali užkirsti kelią asmeniui užimti postą, bet nebūtinai ponui K.Jucevičiui", - antradienį Seime žurnalistams sakė Antikorupcijos komisijos narė Aurelija Stancikienė.

Jos teigimu, dabar komisija "daro kitus žingsnius". Parlamentarė tvirtino, kad surinkus visus būtinus duomenis, jie bus paviešinti.

Antikorupcijos komisijos pirmininko L. Kernagio teigimu, antradienį STT gauti duomenys parlamentarams buvo naudingi. Jei prireiks, trečiadienį komisija esą vėl apsilankys STT ar kitose institucijose, tačiau jis neatskleidė, kuriose.

"Mes galėjome kviestis juos pas save, bet mes padarėme mandagumo žestą – atvažiavo komisija pati į instituciją, kurią kuruoja – viskas gerai", - teigė jis.

Paklaustas, ar su STT vadovybe kalbėjo apie tai, kad K.Jucevičius negali vadovauti FNTT, L.Kernagis atsakė: "Apie tai kalba dar neina, visos išvados bus po to, kai surinksime visą informaciją".

"Kai tiktai kažkiek atskleidžiame informaciją, apie ką, ji kažkur nuteka, ir paskui mums prieiti prie tos informacijos darosi vis sunkiau. (...) Kokią informaciją rinkome, aš negaliu jums komentuoti todėl, kad mes dar esame rinkimo stadijoje", - sakė L.Kernagis.

Tuo metu jo pavaduotoja Agnė Bilotaitė BNS patvirtino, kad Antikorupcijos komisija į STT vyko aiškintis informacijos apie K.Jucevičių.