Iš viso Antikorupcijos komisija šalies vadovei užduoda šešis klausimus.

Pirmasis – prašymas paaiškinti, koks buvo pokalbių su R. Palaičiu ir V. Gailiumi turinys. „Komisijai buvo pateikta informacija, kad būta Vidaus reikalų ministro konsultacijų su Jumis sprendžiant FNTT vadovų teisės dirbti su slapta informacija atėmimo bei jų atleidimo klausimą, taip pat Jūsų pokalbių su FNTT vadovu V. Gailiumi. Prašytume pateikti informaciją apie minėtus pokalbius“, - klausimą formuluoja Antikorupcijos komisija, kurią jos vadovas Ligitas Kernagis pakrikštijo „Kernagio aštuntuku“.

Antrąjį klausimą komisija grindžia Alvydo Medalinsko – vieno iš mitingo, kuriuo reikalauta atstatydinti R. Palaitį ir sugrąžinti FNTT vadovus į darbą, organizatorių – viešai išsakytais teiginiais apie esą privatų pokalbį su prezidente.

„Ar, kaip skelbiama viešai, Jūs vasario mėnesį buvote susitikusi su ponu A. Medalinsku ir kalbėjot su juo apie FNTT vadovų atleidimą ir ar V. Gailiaus netinkamumą užimti FNTT vadovo pareigas grindėte ir tuo, kad jis „nėra pasistatęs nuosavo namo“?“ - klausia komisija.

Trečiasis klausimas susijęs su Andriaus Neveros, neseniai pasitraukusio iš generalinio prokuroro pavaduotojo posto, pareiškimais, neva tai jo kolega Darius Raulušaitis galėjo sudaryti sąlygas informacijos apie „Snoro“ tyrimą nutekinimui. Šią informaciją buvęs prokuroras tvirtina „Snoro“ nacionalizavimo dieną perdavęs prezidentės patarėjui Jonui Markevičiui.

„Ar Jums buvo pateikta Jonui Markevičiui A. Neveros 2011 m. lapkričio 16 d. perduota informacija, susijusi su D. Raulušaičiu, dėl galimo informacijos nutekinimo?“, - trečią klausimą formuluoja komisija.

Ketvirtasis klausimas grįstas D. Grybauskaitės FNTT epopėjos pradžioje žurnalistams pasakytais keliais žodžiais – esą ministras R. Palaitis „čia ne prie ko“. Komisija klausia, ar šie žodžiai – ženklas, kad vidaus reikalų ministras esą vykdė prezidentės nurodymus dėl FNTT vadų.

„Paaiškinkite Komisijai ką reiškia viešai žiniasklaidai išsakyti Jūsų žodžiai „<...>ministras čia ne prie ko<...>“ paaiškinant klausimus apie FNTT vadovų atleidimo aplinkybes. Ar šia fraze norėta pasakyti, kad ministras R. Palaitis tik vykdė Jūsų nurodymą?“, - klausia „Kernagio aštuntukas“.

Penktuoju klausimu Antikorupcijos komisija grįžta prie generalinio prokuroro pavaduotojo Dariaus Raulušaičio, kurį ragina atstatydinti.

„Ar Jums buvo žinomi viešai nedeklaruoti Lietuvos Respublikos generalinio prokuroro pavaduotojo D. Raulušaičio žmonos giminystės ryšiai su informaciją apie galimą AB banko „Snoras“ bankrotą paviešinusio dienraščio „Lietuvos rytas“ vyr. redaktoriaus pavaduotoju A. Budriu?“ - prezidentės klausia L. Kernagis su bendražygiais.

Paskutinis klausimas vėlgi grįstas prezidentės viešais pasisakymais, o konkrečiai – jos paraginimu pasidomėti, ar FNTT tyrė konservatorių rėmėjus. „Ar Jums yra žinoma faktų, kad FNTT nevykdė tyrimų, susijusių su politinių partijų rėmėjais, atsižvelgdami į politikų nurodymus ar prašymus?“ - D. Grybauskaitei adresuotą klausimyną baigia komisija.

DELFI primena, kad nei R. Palaitis, nei D. Raulušaitis iš postų nesitraukia – abu jie sako laukiantys prezidentės nuomonės. D. Grybauskaitė Antikorupcijos komisijos išvadų kol kas nekomentuoja.