Susilyginus dienos ir nakties svarstyklėms, Barbora Radvilaitė ir Žygimantas Augustas bus prikelti iš praeities, kad vakare dar kartą galėtų išeiti iš Valdovų rūmų. Keliaudami Katedros aikšte, Šventaragio slėniu, karaliai neš ant savo pečių Lietuvos upių, ežerų, žemių sunkias ugnines mantijas, kurias sukūrė Nacionalinės M. K. Čiurlionio menų mokyklos dailės skyriaus moksleiviai. Karalių kelią apšvies šios mokyklos septintokų sukurtos 27 ugninės likimo taurės.

Karališko pasivaikščiojimo metu skambės Lietuvos muzikos ir teatro akademijos kompozicijos katedros studento Dominyko Digimo sukurta muzika, pinsis Juditos Vaičiūnaitės 1971 m. sukurtų eilėraščių ciklo "Kanonas Barborai Radvilaitei" motyvai, karalienės Barboros Radvilaitės laiškų karaliui Žygimantui Augustui fragmentai. Karalius lydės ugnies magija užburiantys Vilniaus fakyrai.

Karalių poros veidus sukūrė dailininkė Julija Ikamaitė, karališkuosius kostiumus, karūnas - Vilniaus dailės akademijos studentai. Tris metrus sieksiančius karalius įkūnys "Vilniaus kojūkininkai".

Vilniečiai ir miesto svečiai, kaip ir kasmet, kviečiami į pavasario lygiadienio šventę atsinešti žvakių arba fakelų. Karaliai ir jų palyda keliaus į Kalnų parką ant Stalo kalno, kur tradiciškai bus įskelta pirmoji pavasario ugnis.