Užsikonservavę valdžioje

Senajai kartai atstovauja politinių kalinių ir tremtinių vedlys Povilas Jakučionis ir konservatorius Antanas Stasiškis. Pirmajam jau 75-eri, antrajam 75-eri sukaks kitąmet. Tačiau iš skurdo neišbrendančių eilinių Lietuvos pensininkų labui per 15 metų jie nenuveikė nieko.

Ateinančią gegužę septyniasdešimtmetis stuktelės ir Seimo vicepirmininkui socdemui Česlovui Juršėnui. Šis visiems iki skausmo pažįstamas seimūnas garsėja kaip Džentelmenų klubo Seime įkūrėjas ir bene vienintelis jo veikėjas. Dar jis žinomas kaip šachmatininkas, laisvamanis ir karikatūrų apie save kolekcininkas. Tauta lyg ir turėtų jį mylėti. Tačiau kai 2004-aisiais kandidatavo į prezidentus, surinko mažiausiai balsų iš visų kandidatų.

Justinas Karosas septyniasdešimtmetį jau atšventė šį rudenį. Pasak žiniasklaidos, dar sovietmečiu jam jau buvo prilipusi „protingo marksisto” etiketė. To nepaneigsi: kitaip ar būtų ištvėręs 15 metų Seime?

Ragavo ir kitokios duonos

Šiek tiek jaunesnė, penkiasdešimtmečių, karta – G.Kirkilas, Andrius Kubilius, Algimantas Salamakinas ir Irena Šiaulienė. Apie vienintelę kompanijos moterį I.Šiaulienę žiniasklaidoje galima aptikti smagių faktų. Pavyzdžiui, ji apsigynė disertaciją „Lietuvos komjaunimas – Komunistų partijos pagalbininkas kovojant už socialistinės revoliucijos pergalę ir jos stiprinimą Lietuvoje 1940–1941 metais”.

Disertacijos vadovas buvo skandalingasis Mykolas Burokevičius. O dabar ponia Irena sėkmingai plėšia Seimo dirvonus vadovaujama kitų.

A.Salamakinas labiausiai per tuos 15 metų išgarsėjo ne tiek gindamas savo rinkėjų interesus, kiek vadovaudamas Etikos ir procedūrų komisijai. Jai, kaip žinome, Seime darbo niekada netrūksta.

Andrius Kubilius, dabar mėgstantis pakritikuoti valdžią, ragavo jos ir pats. Tik niekas, deja, Lietuvoje jo premjeravimo laikų geruoju nemini.

Liko dar G.Kirkilas. Apie renginio šeimininką, matyt, kalbėti reikėtų tik gerai arba nieko. O ką gero pasakysi, kai juo jau nebepatenkinti ir patys socdemai.