A. Valinskas: sėdžiu ir negaliu patikėti

Arūnas Valinskas

„Tik atsiverčiau naujieną dabar, sėdžiu ir negaliu patikėti. Nu ką padarysi. Dabar jau teks patikėti“, – naujienų portalui DELFI sakė buvęs G. Ruplėno kolega Arūnas Valinskas.

Paklaustas, ar anksčiau jo bičiulis G. Ruplėnas skųsdavosi sveikatos problemomis, A. Valinskas teigė, „kiek mes dirbome ir gyvenome kartu, o gyvenome viename name, nesu girdėjęs, kad būtų kažkokios bėdos“.

A. Valinskas sako, kad ši žinia jam buvo labai netikėta, jokių detalių jis kol kas nežino: „Aš tik žinau iš spaudos. Skaitau dabar pats. Nežinau, ar kartu su kitais buvo. Kur Haris (Haroldas Mackevičius-DELFI), kur Vytautas Šerėnas, aš net neįsivaizduoju. Ar kartu, ar atskirai“.

„Prisiminsiu kaip kolegą. Bet mes buvome ne tik kolegos, mes buvome ir kambariokai, ir vienos grupės nariai, ir daugelio laidų kūrėjai, ir bendro namo statytytojai“, – po pauzės į klausimą, kokį prisimins G Ruplėną, atsakė A. Valinskas

Vienas kitą jie pažinojo nuo 1985-ųjų.

A. Ramanauskas-Greitai: jis buvo žmogus, su kuriuo aš niekada neturėjau šešėlio

Algis Ramanauskas-Greitai

Su G. Ruplėnu „Dviračio žiniose“ ilgus metus dirbęs Algis Ramanauskas-Greitai buvo prislėgtas tokios netikėtos žinios.

„Jis buvo žmogus, su kuriuo aš niekada neturėjau šešėlio. Visada sutardavome. Jis buvo labai komunikabilus, draugiškas“, - sakė A. Ramanauskas. Jis humoristinėje laidoje kartu su Rimu Šapausku vaidina peliukų personažus, kuriems tekstus kartu su Haroldu Mackevičiumi rašydavo G. Ruplėnas.

M. Stonkus: tai didžiulė tragedija ir labai skauda

„Labai netikėta. Labai šokiravo. Labai nuliūdino mane. Aš sužinojau iš savo kolegos, kuris parašė žinutę. Aš pagalvojau, kad tai yra nevykęs pokštas. Po to įsijungęs žiniasklaidos priemones, pamačiau, kad tai nėra pokštas. Net nežinau, kaip reaguoti, kai toks jaunas žmogus miršta“, – naujienų portalui DELFI kalbėjo aktorius M. Stonkus, kuriantis personažus „Dviračio šou“.

Aktorius sako, kad dar per anksti kalbėti apie prisiminimus. Jis tik nori pareikšti užuojautą visai šeimai – žmonai, sūnui, dukrai. „Kol kas dar nieko nenoriu. Tegul žmogus dar truputį pabūna atmintyje. Tai didžiulė tragedija ir labai skauda“, – pokalbį baigės M. Stonkus.

Donata Rinkevičienė: baisus ketvirtadienis išaušo tokiam geram žmogui

„Esu šoke, išmušta iš vėžių. Negaliu tuo patikėti. Teko pusantrų metų kartu dirbti. Ruplėnų namuose filmuodavome visas Grigaičių šeimos istorijas. Susipažinau ir su jo žmona, - DELFI pasakojo D. Rinkevičienė. - Tiek Gintaras, tiek jo šeima - linksmi ir puikūs žmonės. Gyvenime nebūčiau pagalvojusi, kad toks baisus ketvirtadienis išauš tokiam geram žmogui.“

R. Šapauskas: Gintaras buvo drąsus

Rimas Šapauskas

Laidų ir renginių vedėjas Rimas Šapauskas teigė apie nelaimę sužinojęs iš kolegos Algio Ramanausko-Greitai. R. Šapauskas su G. Ruplėnu kartu dirbo „Radiocentre“.

„Su Gintaro palaiminimu eteryje pasirodė nemažai laidų. Net tokių, kaip „Mixas“, kurioje buvo grojama elektroninė muzika. Gintaras buvo drąsus, ryžtingas. Vėliau dirbome „Dviračio žiniose“, - DELFI kalbėjo pašnekovas.

R. Šapauskas teigė, kad su G. Ruplėnu buvo ne tik kolegos, bet ir draugai, bendraudavo ne tik darbo klausimais.

K. Jakštas: Gintaras niekada nesiskųsdavo sveikata

Kęstutis Jakštas

Režisierius Kęstutis Jakštas kartu su G. Ruplėnu dirbo „Dviračio šou“. K. Jakštas teigė, kad su Gintaru puikiai sutardavo. „Nebuvome tokie draugai, kad kartu žvejotume ar žaistume krepšinį. Tačiau buvome draugai, o ne viršininkai ar pavaldiniai“, - DELFI kalbėjo režisierius.

K. Jakštas teigė niekada iš G. Ruplėno lūpų negirdėjęs skundų dėl sveikatos: „Gintaras būdavo visada linksmas, pozityvus, niekada nepabrėždavo savo asmens.“

D. Meiželytė: kam Dievulis pasiima pačius geriausius?

„Jis buvo nepamainomas „Radiocentro“ direktorius. Nepakeičiamas žmogus. Ne kartą teko su juo koncertuoti. „Dviračio“ komanda pasirodydavo suaugusiųjų programoje, aš – vaikų, - prisimena D. Meiželytė. - Tai – baisi tragedija. Pačiame jėgų žydėjime paliko mus. Liūdna labai. Kam Dievulis pasiima pačius geriausius? Vyrai, saugokite save.“

P. Ambrazevičius: Gintaro indėlis į humorą yra neišmatuojamas
Paulius Ambrazevičius. Leidyklos "Obuolys" nuotr.


Užuojautą socialiniame tinklalapyje „Facebook“ išreiškė ir humoristas Paulius Ambrazevičius. „Gintaro Ruplėno ir visos „Dviračio“ chebros įtaka Lietuvos humorui, prie kurio ir aš dabar prisidedu, yra neišmatuojama. Ilsėkis ramybėje, Gintarai. Užuojauta visiems jo artimiesiems ir draugams.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (118)