Amžiaus statyba pramintos rezidencijos rekonstrukcijai jau išleista apie 4 mln. litų. Baigiamieji darbai valstybei kainuos dar beveik 800 tūkst. litų, rašo „Lietuvos žinios“.

Tiesa, Vyriausybės kancleris Alminas Mačiulis negalėjo pasakyti, ar įrengus rezidenciją premjeras Algirdas Butkevičius kelsis į Turniškes.

Alminas Mačiulis, Susisiekimo ministerijos nuotr.
„Ne kartą esu sakęs, kad rezidencija skirta ne pavardei, o pareigybei“, - priminė kanceliarijos vadovas. Pasak jo, Turniškėse atsiras puiki reprezentacinė zona, kurioje bus galima deramai priimti pas vyriausybės vadovą atvykstančius užsienio svečius. 

„Vyriausybės rūmuose tokių patalpų neturime, todėl neretai tenka naudotis viešbučių erdvėmis. Tai nemažai kainuoja. Įvairiems susitikimams, pokalbiams ar deryboms Turniškėse yra puikios sąlygos, graži gamta. Ten ne tik gyvenamoji erdvė premjerui”, - sakė A. Mačiulis.

Vyriausybės kanceliarijos Turto valdymo skyriaus patarėjas Arvydas Domanskis tikisi, kad rekonstrukcijos darbai bus baigti šių metų gegužę. Pasak jo, šiuo metu baigiama montuoti santechnika. 

„Ne kiniška, bet tikrai ne pati brangiausia. Rinkomės kokybišką, kad bent kelerius metus negestų”, - apie pirkinius pasakojo A. Domanskis.

„Jei viskas eisis gerai, gegužę turėtume baigti. Tradicinis objektas, nieko sudėtinga nebuvo, likusi tik apdaila”, - pasakojo darbų konkursą laimėjusios bendrovės „Imstata” direktorius Renatas Striupas. Jo teigimu, jei statybos nebūtų buvusios taip ilgai įšaldytos, išlaidos būtų buvusios kur kas mažesnės.