Sveikindamas pagaliau pradėtą vykdyti teisingumą (Valstybinė teritorijų planavimo ir statybos inspekcija nelegalios statybos aktus surašė dar 2008 m.), A. Melianas pabrėžė, kad aplinkinius gyventojus išvargino dalies taboro gyventojų bėdos.

„Naujininkų seniūnijos gyventojams seniai įgriso ir išvargino dalies taboro gyventojų bėdos – narkotikų prekyba, vagystės ir kt. Taigi Vilniaus miesto savivaldybė ir kitos atsakingos institucijos privalo iškeldinti šią nelegalią gyvenvietę, neapsiribodamos tik parodomuoju kelių pastatų nugriovimu. Tam reikia vykdyti plačią iškeldinimo programą, kurioje reikia numatyti romų apgyvendinimą socialiniuose būstuose, integravimą į darbo rinką ir visuomenę. Keista, kad siūloma tai daryti tik 2014 metais“, – stebėjosi Artūras Melianas.

Seimo narys atkreipė dėmesį į tai, kad 2004 metais, nugriovus keletą pastatų tabore, savivaldybė iš mokesčių mokėtojų pinigų turėjo sumokėti 55 600 Lt nelegalių pastatų gyventojams už patirtą moralinę skriaudą, bet problemos taip ir liko neišspręstos.