„Reikia pagaliau surasti politinės valios ir atsisakyti privilegijų: valstybinių pensijų, rentų, žemės sklypų suteikimo ir pan. Pripažinkime – privilegijos ne visada buvo suteikiamos teisingai, dėl jų visuomenėje nuolat kildavo abejonių ir pykčio. Mano įsitikinimu, visiems Lietuvos žmonėms turi galioti vienodos taisyklės, t.t. ir socialinio draudimo bei paramos srityje“, - pranešime spaudai tvirtina liberalcentristas A. Melianas.

Seimo narys siūlo valstybei nusipelniusius žmones pagerbti apdovanojimu, kartu paskiriant solidžią vienkartinę premiją.

„Pavyzdžiui, Lietuvos krepšininkų pergalė Pasaulio čempionate, mano manymu, turėtų būti įvertinta gerokai solidžiau nei buvo. Sportininkai, menininkai, įžymūs valstybės pareigūnai už nuopelnus valstybei gautą premiją ar jos dalį galėtų investuoti į kaupiamuosius fondus ar kitus ir taip pasirūpinti santaupomis senatvei“, – įsitikinęs A. Melianas

Politikas neabejoja, kad atsisakius rentų sumažėtų įtampa visuomenėje, nereikėtų viešai skaičiuoti garbių žmonių pajamų ir turto, tuo tarpu politikai savo laiką skirtų svarbesniems valstybės reikalams.

DELFI primena, kad Lietuvoje nerimsta svarstymai dėl valstybinės rentos prezidento Algirdo Brazausko našlei skyrimo.

Prezidento valstybinė našlių renta neskiriama, o paskirtoji valstybinė renta nemokama, kol našlys (našlė) turi draudžiamųjų pajamų. SAMD teigimu, K.Brazauskienė draudžiamųjų pajamų nebeturi nuo 2010 metų liepos 23 dienos.

K.Brazauskienei liepos pradžioje buvo leista likti gyventi prezidento rezidencijoje Turniškėse.

Pirmasis tiesiogiai išrinktas Lietuvos prezidentas A.M.Brazauskas po sunkios ligos mirė birželio 26 dieną Vilniuje.

Lietuvos prezidento pareigas jis ėjo 1993-1998 metais, o 2001-2006 metais buvo Vyriausybės vadovas. Lietuvos tautinio išsivadavimo metu 1988-1990 metais A.M.Brazauskas vadovavo Lietuvos komunistų partijai.

Prezidento valstybinės našlių rentos dydis yra 50 procentų Respublikos Prezidento valstybinės rentos dydžio. A.M.Brazausko renta siekė 13 920 litų.