58 metų vyras apie pusę septynių ryto dar atrakino duris pirmai anksti į darbą atėjusiai moteriai, o nepraėjus nė valandai buvo rastas negyvas sargų kambaryje. Skubiai iškviesti medikai jam padėti jau nebegalėjo – jie konstatavo mirtį.

Vyro mirties priežastis paaiškės atlikus ekspertizę.

Šešiolika metų rajono savivaldybės ūkio skyriaus sargu dirbęs Vitas Aleksa savo budėjimo pamainą pradėjo trečiadienį 17 valandą. Ji turėjo baigtis ketvirtadienį 8 valandą ryto, tačiau vyrui nebuvo lemta to sulaukti.

Trečiadienį iš darbo išeidinėjusiai skyriaus vedėjai pasirodė, kad sargas prastai jaučiasi, tačiau apie tai pasiteiravus vyras patikino, kad jam viskas gerai.

Bet ketvirtadienio rytą pirmai į darbą atėjusiai savivaldybės darbuotojai jo būklė irgi atrodė įtartina: duris atrakinęs sargas, nebuvo toks žvalus, kaip įprastai, sunkiai lipo laiptais. Moteris pasidomėjo jo sveikata ir paragino kreiptis į medikus. Netrukus lipdama į antrą aukštą ji išgirdo sunkų sargo kosulį, tad dar kartą priminė jam apie būtinybę gydytis, perspėdama apie gripo komplikacijas.

Maždaug po 20 minučių į darbą atėjusi kita savivaldybės darbuotoja duris atsirakino savo kortele. Būdama savo kabinete antrame aukšte apie 7 val. ji išgirdo prie durų skambinant lauko skambučiu. Tokiu metu laiškininkai į savivaldybę atneša spaudą ir korespondenciją, kurią visuomet paima sargas. Tačiau antrame aukšte būdama darbuotoja girdėjo, kad prie durų skambinama daugybę kartų, o jų niekas neatidaro.

Nusileidusi į apačią moteris atrakino laiškininkei duris ir jos abi kartu nuėjo pažiūrėti, kas nutiko sargui. Įėjusios į sargų kambarį rado jį sėdintį kėdėje be gyvybės ženklų.

Rajono savivaldybės priimamajame uždegta žvakutė mirusiojo atminimui pagerbti.