Dar šių metų gegužės 5 dieną, apie 17 valandą 30 minučių, Druskininkų mieste, šalia Druskonio ežero esančiame pėsčiųjų ir dviratininkų take, buvo partrenkta ir sužalota per 80-metį perkopusi druskininkietė.

Moterį kliudė ją aplenkti norėjusi dviratinininkų pora.

Po susidūrimo su transporto priemone garbaus amžiaus senjorė greitosios medicinos pagalbos automobiliu buvo nuvežta į Druskininkų ligoninę, iš čia – pervežta ir paguldyta į aukštesnio lygio Alytaus apskrities S. Kudirkos ligoninę.

Šis įvykis nuo žiniasklaidos ir visuomenės buvo nuslėptas. Apie jį, pasak Policijos departamento Komunikacijos skyriaus vadovo Ramūno Matonio, nebuvo informuotas ir Policijos departamentas.

Tik po to, kai šiandien, gegužės 15-ąją, DELFI pradėjo domėtis įvykio aplinkybėmis, Alytaus AVPK atstovai bandė žurnalistus įtikinti, kad į policijos suvestines įvykis neįtrauktas, nes „tuo metu nebuvo pradėtas ikiteisminis tyrimas“.

„Į suvestines patenka tik tie pranešimai, kai pradedamas ikiteisminis tyrimas dėl galimai nusikalstamos veikos. Šiuo atveju tokio tyrimo pradėta nebuvo“, - sakė Alytaus AVPK atstovė spaudai Kristina Janulevičienė.

Pasak policijos atstovės, susidūrimas įvyko tuomet, kai ta pačia kryptimi kaip pėsčioji važiavusi Druskininkų savivaldybės administracijos direktorė V. Jurgelevičienė „bandydama aplenkti priešais ta pačia kryptimi ėjusią pėsčiąją, su ja susidūrė“.

Pasak K. Janulevičienės, tai įvyko, kai pėsčioji pasisukusi išėjo į dviratininkės lenkimo kryptį.

Oficialiai teigiama, kad moterį partrenkė ne paties policijos komisaro A. Jurgelevičiaus, bet jo žmonos V. Jurgelevičienės vairuojamas dviratis.

Druskininkų policijos komisariatui vadovaujantis Vidmantas Kondrackis DELFI sakė, kad šis faktas nekėlė abejonių, nes esą buvo apklausti įvykio liudininkai.

Paklaustas, kokiais atvejais, kai būna įvykio metu sužalojamas asmuo, policija pradeda ikiteisminį tyrimą, V. Kondrackis sakė, kad šiuo atveju buvo priimtas sprendimas dėl aplinkybių patikslinimo.

Tokiam patikslinimui pagal įstatymą duodamas dešimties dienų terminas. Jis baigėsi šiandien, gegužės 15-ąją.

Keistas sutapimas, kad dar apie 14-ą valandą šiandien skambinant Alytaus AVPK atstovei, K. Janulevičienė teigė nieko negirdėjusi apie įvykį iš viso ir pažadėjo situaciją išsiaiškinti.

Susisiekti su pareigūne pavyko tik prieš pat darbo pabaigą. K. Janulevičienė teigė, jog šiandien, gegužės 15-ąją, Druskininkų prokuroras Arūnas Bundonis priėmė nutarimą atsisakymą pradėti ikiteisminį tyrimą dėl pensininkės sužalojimo pavesti patikrinti.

„Nutarimo atsisakyti pradėti ikiteisminį tyrimą motyvas yra tai, kad nebuvo nustatyta nusižengimo aplinkybių“, - sakė K. Janulevičienė.

Alytaus AVPK atstovė patikslino, kad Druskininkų prokuroras nutarimą patikrinti atsisakymą pradėti ikiteisminį tyrimą pavedė Lazdijų rajono prokuratūros prokurorei Linai Eviltienei.

Taip pat K. Janulevičienė atsakė, kad niekam dėl įvykio nebuvo surašytas ir administracinės teisės pažeidimų protokolas.

DELFI žiniomis, nukentėjusiosios druskininkietės dukra dirba Druskininkų savivaldybės biudžetinėje įstaigoje „Druskininkų švietimo centras“.

Ši įstaiga pavaldi Druskininkų savivaldybei, kurios administracijai vadovauja V. Jurgelevičienė.

Druskininkuose gyvenantis laikinasis Alytaus AVPK viršininkas A. Jurgelevičius iki paskyrimo į Alytaus AVPK viršininko pavaduotojus dirbo Druskininkų PK viršininku.

Pagal dabartines pareigas A. Jurgelevičius kuruoja Alytaus AVPK atliekamus ikiteisminius tyrimus.

Į apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininko pareigas vyriškis laikinai paskirtas po to, kai jo pirmtakas, buvęs Alytaus AVPK viršininkas Česlovas Mulma, po rinkimų buvo pakviestas į buvusio generalinio komisaro ir buvusio vidaus reikalų ministro Sauliaus Skvernelio vadovaujamą Vyriausybę.

Č. Mulma čia užima vidaus reikalų viceministro pareigas.