„Matėme pajėgų, įrangos, tankų, artilerijos ir pažangios oro gynybos sistemos judėjimą į Ukrainą. Taip pat matėme pajėgų judėjimą link linijos, kuri turėtų būti paliaubų linija. Taigi, matėme pajėgų judėjimą Vakarų kryptimi Rytų Ukrainoje. Tai labai rimta, nes tai pakerta Minsko susitarimus ir gilina konfliktą“, - žurnalistams Karmėlavoje sakė Aljanso vadovas.

NATO generalinis sekretorius paragino Rusiją išvesti savo karius iš Rytų Ukrainos ir atitraukti juos nuo sienos, sakydamas, kad tai padėtų „deeskaluoti situaciją“.

Aljanso vadovas sakė nesiimsiantis spekuliuoti, kokių tikslų siekia Rusija telkdama pajėgas, bet paragino gerbti Ukrainos suverenitetą, teritorinį vientisumą ir tarptautinę teisę.

Bendroje spaudos konferencijoje Lietuvos prezidentė Dalia Grybauskaitė sakė, kad Rusijos elgesys atitinka tarptautinio terorizmo požymius.

„Matome, kad šiandien Rytų Ukrainoje yra Rusijos kariuomenė, Rusijos kariai, o pati valstybė tai, atvirai meluodama, neigia. Valstybė, kuri nurodo savo kariams nusiimti atpažinimo ženklus, kuri įveda kariuomenę ir sunkiąją ginkluotę be atpažinimo ženklų. Tokia valstybė turi visus tarptautinio terorizmo požymius“, - sakė D.Grybauskaitė.

Per karą Rytų Ukrainoje jau žuvo daugiau kaip 4 tūkst. žmonių.